sobota 8. novembra 2008

2. Chorvátsko - Zadar, Šibenik 2004

V roku 2004 som si bol ešte zabicyklovať v Chorvátsku. Na konci augusta sme celá rodinka, teda ešte s Margarétkou v maminkinom brúšku strávili 3 týždne pri Zadare a Šibeniku.
Na kole som prejazdil v podstate čo sa v týchto miestach dá.1. cyklotrasa bola naprieč ostrovom Pag. Mala asi 100km a tiahla sa po hrebeni ostrova, takže v niektorých miestach bolo vidieť more na obe strany.

Týmto mostom je prepojený ostrov Pag s pevninou



Pohľad na pevninu z ostrova Pag - v pozadí národný park Paklenica


2. veľmi pekná cyklotrasa je aj táto. Začína v meste Zadar, kde sa nasadne na trajekt a preplaví na ostrov Uglian do mestečka Preko. Cesta vedie pozdĺž ostrova smerom na juh až do miesta, kde je ostrov prepojený s ostrovom Pašman. Po prejdení mostom sa teda pokračuje ostrovom Pašman až do mestečka Tkon. Odtiaľ sa dá opäť preplaviť na pevninu a to do Biogradu nad Morom. Odtiaľ už naspäť do Zadaru. Celá trasa má asi 80km. Je príjemná, nakoľko premávka na ostrovoch je obmedzená kapacitou trajektov.

3. cyklotrasa je okolo Vranského jazera. Biogradu na Mori vedie cesta do Pakoštane, kde sa dá napojiť na okruh.

Potom sme sa presunuli k mestu Šibenik a tam sa ukázali nové možnosti.

4. cyklotrasa bola na ostrov Murter. Ostrov je prepojený s pevninou malým mostom v mestečku Tisno. Ostrov je pomerne malý, ale veľmi pekný.

5. cyklotrasa viedla z mestečka Tribunj, kde sme bývali k ústu rieky Krka do mora a potom pozdĺž rieky cez mestečko Zaton do dediny Rastlina na brehu Prukljakého jazera.
Viac som toho už nenajazdil, povolené som mal iba 2 celé dni a 3 poldne.


Ešte pridám fotky z vodopádov Krka

Žiadne komentáre: