nedeľa 1. februára 2009

JANUÁR 2009 - postrehy z tréningu

Takže Januárové zhodnotenie. Moje januárové trénovanie začalo perfektne, podľa plánu. Tréningy odsýpali ako po masle, zlepšovanie bolo cítiť v každej disciplíne. Výrazne som začal cítiť pokrok hlavne na kole a asi to sa mi stalo osudné. Z bežeckého objemu som nechcel uberať, ale na kole som postupne pridával, a pravdu povediac polovica tréningov bola v aero-pozící na plné gule – to znamená 2 hodiny prevod 53/13 tepy aspoň 140 a pod trenažérom povodeň. Voľné tréningy som jazdil zásadne na normálnom posede ale dosť často kopce, kde sa pod 200W prakticky nedá jazdiť. O plávaní sa nezmieňujem, lebo som sa chodil iba kúpať. A takto to šlo až do 16. januára. Za tých 16 som natrénoval 14km plávania, 495km kola a 162km behu za 33 hodín. Ale prišiel piatok 16-ho a tempový beh na 15km. To som netušil, že to bude posledný beh v tomto mesiaci. Ale taká je bohužiaľ skutočnosť. Postupne som pri behu začínal cítiť bolesť v kolennej jamke pravej nohy ale 15-ku som zo zaťatými zubami dobehol naplno. Ale ako náhle som zvoľnil na výklusanie zrazu to nešlo a domov som už iba dokráčal. Vykľul sa z toho pravdepodobne ITB-syndróm na pravej nohe. Prvých cca. 5 dní noha bolela šialene – ráno som na ňu nemohol ani stupiť a po schodoch som chodil štvornožky – hore aj dole. Stále som jazdil na trenažéry a plával. Nakoniec som vypustil aj ten trenažér a naordinoval som si kľud iba s plávaním a masážami. Postupne bolesti v nohe začali ustupovať. Ale aj tak som sa okrem plávania neodvážil robiť nič iné. Takže škoda sa o tomto mesiaci rozpisovať – z krátka tréningová katastrofa, ale snáď sa to ešte nejako zvládne.
Za celý mesiac som natrénoval 45,5km plávania, 695km kola a 162km behu za 48,5hodín.
Zatiaľ som ešte takýto výpadok spôsobený zranením nemal, takže neviem ako sa to podpíše na poklese výkonnosti – ale treba sa na to pozerať aj optimisticky – aspoň som si poriadne oddýchol a zároveň som konečne niečo naplával. A na plávaní je to naozaj aj poriadne cítiť, teraz mi to naozaj pláva. Vo vode sa cítim úplne inak ako pred dvomi týždňami, ale bohužiaľ to vôbec nie je podstatné.
Podstatné je však to, že mi v piatok prišiel domov velikánsky balík z Británie a v ňom Specialized Transition S-Works aj s nejakými tými doplnkami. Ale o tom v osobitnom príspevku. Ale aby som nekončil negatívne.Dnes, 1.2. som konečne vybehol. Nebol to beh v pravom zmysle slova, skôr taký opatrný kroko-klus – ale aj to je prísľub do budúceho mesiaca.

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Jožo drž se. Co ty , ty to zvládneš, ale hlavně ať ti vydrží zdraví. Držím palce.
Téčko
PS: A nedělej krky a šoupni něco z "balíčku z Británie" :-)

Anonymný povedal(a)...

Perfekt, že už začínáš běhat. Doufám, že fotky budou brzo :-) . Tak ať noha drží...

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Pepo, hlavně to kurňa nepřežeň, je mi jasné, že z pauzy v tréninku při Tvém naturelu musíš být pěkně otrávený. Tak udrž rozjezdové nadšení na uzdě, konec konců, máš si s čím hrát, že jo:-)

Anonymný povedal(a)...

Tak hlavně se dej dokupy ať můžeš zase naplno bušit. Co ty jsi zvládl do 16 já mám za celý měsíc :-).
Hlavně opatrně, ještě že ti přijel mazel z Británie, tak máš aspoň zábavu :-).

Anonymný povedal(a)...

Pepo ted hlavne v klidu, zvysuj postupne zatez. Pokud budes chtit poradit jak to rozbehat, tak pisni na mail.
Jsem zvedav na novej stroj. Jinak jak pise na ETT Tomas Petr, v klidu, hlavni cas prijde v breznu (Loret) a dubnu kdy budes muset poradne potrenovat. Tak at ses na to zdravy!!! IM

Anonymný povedal(a)...

Cau pepo, momentalne mam problem s ITB, uz ma to drzi pomerne dlhu dobu a pri citani tvojho prispevku som natrafil na jednu vec ohladne ktorej sa chcem spytat.Jedna sa o odstavec kde si spominal beh s vystrtetymi nohami, rychlu frekvenciu, atd. Doteraz som myslel ze prave tento sposob behania je pre itb lepsi a naopak ze ohybanie kolien, vacsie odrazy, atd. su naopak horsie. Sam neviem co teraz robit, kedy zacat s behanim,ako...takze ak by si nahodou vedel pomoct, urcite napis.vdka,juro