utorok 29. decembra 2009

Opäť na bežkách :)))

Medzi sviatkami sme vyrazili na sever Slovenska, vybaviť nejaké návštevy, poprípade pohľadať nejaké zvyšky snehu :))). A tak sme sa vybrali ráno do Jasnej pod Chopok. Nebol som tam asi 3 roky a tak som bol zvedavý, čo sa pomenilo. Stredisko sa naozaj rozrastá a môžem povedať, že už takmer má atribúty Alpských stredísk. Služby, ubytovacie kapacity, parkovanie, trate, lanovky - fakt celkom solídne. Pre informáciu môžete kliknúť sem : http://www.jasna.sk/
Len keby bolo toho snehu ...
Vybrali sme sa len-tak aby sa detičky pošmýkali na boboch a snowboardoch a ja som si pre istotu pribalil bežky. Sneh bol iba na zjazdovke a aj ten bol umelý a poriadne zľadovatelý. Nevadí - dal som si 8x spodný 800 metrový úsek zjazdovky na Bielej Púti hore-dole. Len mi boli divní všetci tí čúdní ľudia, ktorí sa pohybovali takmer zásadne v protismere (teda dole kopcom) a mali oproti mne nejaké široké lyže a veľké topánky a zase malé palice. Nechápem .... :))) A navyše po mne nejako divne počumovali :))).
Deti sa pekne vybláznili, užili sme si trošku snehu a s pocitom, že na druhý deň ideme na Štrbské Pleso sme sa vybrali domov. Lenže. Večer už mal Synček Jožko teplotu a tak namiesto Štrbského Plesa bola cesta domov. Nič sa nedá robiť - nabúce. Fakt škoda, majú tam upravené všetky bežecké trate, to mohla byť paráda ...
Ešte zopár fotiek :







3 komentáre:

zombice povedal(a)...

Ahoj Pepo, skoda ze sem to nevedel driv, my jsme v tomto tydnu ubytovani v Demanoskej doline a vcera jsme byli v Jasnej lyzovat.. Akorat me stve ze na bezky to skoro vubec neni, ty jsi teda cislo kdyz si na tom placu zasekanym milionem lidi i bezkoval :)))

Ječmínek Máselník povedal(a)...

nemoce dětí v době plánované prima akce. U nás téma na několik románů. Jestli něco aspoň trochu funguje, tak nevykecat, že se něco zajímavého plánuje. Příjde mi, že inkubačni doby bacilů běží od chvíle, kdy děcka pochopí, že bude fajn. Pochopí-li až na místě, angína dolehne až po návratu.
Hodně zdaru v Novém roce Tobě i celé rodině. Mějte se Pepo.

Peter Liska povedal(a)...

Biela púť ako náhrada za nezasnežené bežecké trate je naozaj super! (zasnežená, upravená a má mierny sklon) Medzi sviatkami som tam bol na tréningu. (bežky-skate). Nabudúce ti odporúčam ráno 7:00-8:30 kým nezapnú vleky. A trate na Štrbskom Plese boli v tom čase nepojazdné, takže si o nič neprišiel.