sobota 15. mája 2010

Lanzarote updates ....... 3

Po voľnom dni tu máme zase dva dni tréningu.
Piatok:
Je hnusne, prší, na bicykel sa nedá, idem teda plávať 2,5km. Stále je to trápenie, ale trošku sa musím aj kúpať.
Poobede predsa len prestáva pršať a tak hneď vyrážam na beh. Cieľom je bežať primerane rýchlo, ale tak aby som bol po behu v pohode. Na asfalte odkrúžim 14,4km v tempe 4:03/km s priemerným tepom 153bpm. To by na piatok stačilo.

Sobota:
Ráno sú suché cesty a tak neváham a okamžite ráno vyrážam na tréning. Chcem to mať rýchlo za sebou a hlavne zasucha. Hrozné, neznášam trénovanie hodinu od prebudenia, proste sa tak rýchlo neviem dostať do tempa a tak sa cítim úplne tvrdý. Navyše je na bicykli aj celkom zima a trvá tak 20 minút kým sa trošku zahrejem.
Vymyslel som si taký tréning 42km na kole v slušnom tempe, rýchle depo a rýchly krátky beh. 42km na kole som dal priemerom 37,3km/h na 143tepoch a hneď som odbehol 5-ku za 18:50 na 153tepoch. Ešte som 2km vyklusal a s výborným pocitom som sa vrátil domov. Poobede trošku hokeja so synom a potom plávanie 2,5km. Konečne som trošku cítil vodu, ale aj tak je to vo vode obrovské trápenie a hlavne ma to vôbec nebaví :)
Zase tu mám deň voľna a pritom by som ho vlastne vôbec nepotreboval, veď v podstate netrénujem. Ale že vraj odpočinok robí majstrov, tak si radšej predsa len oddýchnem, veď ma čaká náročný týždeň s cestovaním, zakončený Ironmanom ..... :)



4 komentáre:

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Pepo s plaváním to mám letos úplně stejný. 2,5km max a hlavně mě to vůbec nebaví. Akorát mi to teda plave trochu hůř než Tobě :-)

ironman povedal(a)...

Pepo uz ponekolikate si stezujes, ze ti to neplave, mohl bys priblizit, co si mame predstavit pod pojmem
"ironpepovi to v bazene nejde?" :)

Jozef Vrábel povedal(a)...

Jednoducho ma to nebaví, nemám žiadnu motiváciu. Po tom, čo u nás zavreli bazén je to ešte horšie. Musím chodiť do trenčína na verejnosť a pretĺkať sa medzi prsiarmi a kade-kým. Fakt a tam nedá plávať nič poriadne, len proste vliezť do vody a niečo odbušiť. Teraz sa fakt na viac nezmôžem ako plávať 500-ky za 7:30 a 100ky po 1:24. Pred dvoma rokmi som to plával lepšie. Druhá vec je to, že to plávam tak, že netlačím na pílu a viac-menej sa na vode vozím (vrámci možnosťí a toho čo mi môj pobabraný štýl dovolí). Proste sa spolieham na to, že to nejako vo vode prežijem, ono je to aj tak viac bitka ako plávanie, keď sa naraz vyrojí do vody viac ako 1500 ľudí, v Nice to bude dokonca 2800 :). Takže asi tak nejako. Ale čo by som chcel, keď týždenne plávam okolo 7km :)

ironman povedal(a)...

No na tebe fakt bida, uvidis jak ti to pujde pri zavodech. Plavani je i tak preci jen podruzne a hlavni je co pak prevedes na kole a v behu ;)