piatok 9. júla 2010

Zopár poznámok k IM France

Bude to silne subjektívne, takže to netreba brať ako jedinú bernú mincu, ale iba ako jeden z mnohých názorov :)

Mesto Nice nie je nice. Jednoducho a proste je to preplnené mesto s katastrofálne vyriešenou dopravou, s absolútne tragickým parkovaním a proste všetko je poddimenzované, podľa je úplná tragédia žiť v takomto meste. Nič viac iba stres, chaos, smrad .....

Len pre ilustráciu. Máš auto so strešným boxom? Máš auto vyššie ako 1,8m? Dlhšie ako 5metrov? NEZAPARKUJEŠ !!!

Francúzi sú miniaturisti. Toto som samozrejme vedel, vo Francúzku som bol ubytovaný aspoň 10x. Jednoducho, všetko je malé.

Francúzko je predražené a to NEHORÁZNE. Za nič pýtajú strašne moc, počínajúc ubytovaním, parkovaním končiac jedlom a zmrzlinou. Vrchol všetkého je taxík na 4km za 20 Euro ....

Toto boli dôvody, prečo sme v Nice strávili iba minimálny potrebný čas.

Pretek je organizačne slušne zvládnutý, zásadné pripomienky sú iba doslova horúci jonťák na cyklistike (mne osobne to dosť pokazilo pretek), cyklistika na neuzavretých cestách (ale pri jedinom 180km okruhu to nie asi možné, usporiadatelia s políciou robili čo mohli a svoju robotu podľa mňa aj zvládli na výbornú), žiadne hubičky na behu po rozpálenej promenáde. Inak všetko klapalo.

Dojmy z preteku:

Plávanie s hromadným štartom nie je zrovna prechádzka ružovou záhradou, ale kto sa bojí nech nejde do toho ....

Cyklistika je pomerne náročná a je vyslovene určená pre cyklistou s výborným bikehandlingom. Je to typická horská etapa z Tour de France niekde v Predaplí s prevýšením 2000+ . Ak niekto chce dosiahnuť dobrý výsledok musí mať trať najazdenú, hlavne zjazdy, dajú sa ísť fakt rýchlo, ale vyžaduje to dve veci - vedieť to a nebáť sa a riskovať. Keďže trate nie sú uzavreté, môže vyletieť oproti v zátačke auto a je game over :). Cyklistika je kratšia, má 174km. Hákuje sa, nie ako v Klagenfurte, ale na mňa je aj toto priveľa.

Beh je v štyroch kolách po rozpálenej Promenade de Anglais. Je to beh po betónovej dlažbe a asfalte, 100% na priamom slnku a je tam naozaj poriadne horúco. Jediný spôsob ako sa ochladiť sú sprchy, žiadne hubičky, občerstvovačky na behu boli výborne zásobené.

Celkovo - je to pretek pre vyjazdených cyklistov, ktorý vedia dobre bežať v horúčave. Odporúčanie - lepšie je cyklistiku absolvovať na normálnom biku s hrazdičkou ako na časovkárskej koze.

O Marečkovi:
Neviem či niečo napíše, ale iba to, čo mi povedal. Vo vode dostal poriadnu nakladačku a bolela ho hlava, tak že nemohol nič zjesť. Zásoby mu stačili na 130km biku, tam ho zložili z kola a po zmeraní obsahu cukru v krvi namerali čistú nulu. A tak nám ho doviezol naspäť do Nice zberák :-(

O Zamorovi:
Je neuveriteľný, toto sú presne trate, ktoré mu sedia. Vysel som ho vyhrať v Embrune, potom dokonca aj v rovinatej Barcelone a teraz toto. Veľké víťazstvo malého veľkého muža :).

5 komentárov:

Vl001 povedal(a)...

Koukám, že na Francii máme zcela stejný pohled:-) Mohl bych dodat - na internet se připojíš jen chvilkama i v hotelu, kde se za to extra platí. Většina francouzů odmítá komunikovat v jiném jazyce a to i v případě, že jím mluví:-)

Nicméně raději k triatlonu - můžeš zkusit nějak porovnat cyklistiku Embrunmana a Nice?

Jozef Vrábel povedal(a)...

Povedal by som, že Nice je taký malý Embrun, ale fakt iba malý. Je to podobný typ trate, technická trať, ale Embrun je úplne iné kafe. 2x toľko stúpania, oveľa prudšie kopce, horšie cesty, viac prejazdov dedinami, vyššia nadmorská výška, o 14km dlhšia cyklistika, nevyspytateľné počasie, nutnosť priobliecť sa zo zjazdu z Isoardu, .... našlo by sa toho aj viac. Embrun je rozhodne oveľa výživnejší, už aj tým, že keď si už v Nice v cieli cyklistiky, tak v Embrune iba zašínaš st§úpať na najprudší kopec v závere :)

ironman povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
ironman povedal(a)...

Hlasim se do klubu se stejnym pohledem na Francii, vratil jsem se ze St.Tropez ve ctvrtek a pripadal sem si tam jako chodici kasicka, plati se za vse casto a neuveritelny castky. Tvl. kam jim ty prachy dou, ze maji tu Ekonomiku tak bidnou??? Vsechny kafraly nad poplatkama u doktora a pod. u nas bych tam poslal na tyden, at videji. Zlaty Spanelsko musim rict. IM

Unknown povedal(a)...

Ja rikam, ze Francie by byla hezka zeme, ale bez Francouzu. Po nekolika letmych zkusenostech nemam absolutne chut tam jet :).

Ironman se moc nepovedl, ale snad to priste bude lepsi. Hlavni jsou zazitky ;-).

Z Ukrajiny zdravi Luckyboy.