utorok 4. novembra 2008

Cykloturistika č.1 – Saint Tropéz – Francúzko

Po prvý krát v živote som sa vybral na cykloturistický zájazd spolu s mojim bráchom v máji 2004. Bolo to do Saint Tropéz a Verdonského kaňona vo Francúzku. Brácho sa vtedy stal šialeným cyklistom a prestal fajčiť - nefajčí dodnes. Asi sa nemohol pozerať na mňa ako hnijem stále za počítačom a tak ma prihlásil do cykloturistického oddielu. A práve s týmto oddielom sme sa vybrali na náš prvý cyklo-zájazd. Bolo to po prvý krát, čo som za 5 dní najazdil cca. 300km na kole – to som si myslel, že asi nikdy neprekonám. Takže toto v podstate považujem za začiatok môjho bicyklovania. Inak jazdiť v tejto oblasti naozaj stojí za to. Azúrové pobrežie je nádherné, na bočných cestičkách minimálna premávka. Ale vrchol zájazdu bol prejazd Verdonským kaňonom. Je to asi 70km cyklotrasa, pomerne kopcovitá, ale naozaj stojí za to. Horšie bolo ovšem to, že v tom roku som až asi na kolo nesadol. Ale blbosť, čo to kecám. V tom roku sme boli ešte na dovolenke v Chorvátsku a tam som mal kolo. Boli sme tam na 3 týždne, takže som tam najazdil tiež asi 400km, ale to až v druhom pokračovaní, zájazdov s kolom.

A teraz trošku umeleckej fotografie:

Verdonský kaňon

Azúrové pobrežie večer



8 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Pěkná fotka na pláži... :-)) Hladem jsi netrpěl... :-)

Anonymný povedal(a)...

Kolik jsi od návštěvy Francie zhubl tipuji tak 10 kilo :-).

Jozef Vrábel povedal(a)...

No neviem toľko som mal vtedy - tipujem takých 80kg - to bol štandard. Teraz mám 63 - takže 17. V roku 2002 som mal aj 86kg. Ale takú fotku sa sem už neodvážim dať.

Anonymný povedal(a)...

Hmm a co na to manželka. Já při svých 183 cm jsem měl nejmíň 80 kg už nadávala, že jsem samá kost a kůže. Po zranění, když jsem nemohl nic dělat jsem přibral a momentálně mám něco kolem 85 kg. Snad to půjde dolů :-).

Jozef Vrábel povedal(a)...

Aldamane, pozri na najnovší príspevok, stále mám 19,2%tuku, to znamená 12 kg slaniny, čiže stále je čo zhadzovať.

Anonymný povedal(a)...

NO počkej, ale nějaký ten tuk musíme mít, bez tuku to také nejde. To mě naštěstí při vyšetření co jsem absolvoval loni tuk neměřili :-).

Šewy povedal(a)...

Ty jsi byl dřív teda pěkný prasátko. ;-) No, ale teď si fešák libovej. :-)

Anonymný povedal(a)...

Peknej pasik si byl Pepo :) IM