sobota 8. mája 2010

Up and Down.

Teraz je to ako na hojdačke. Výborné dni sa striedajú s hroznými. Asi aj na mňa prichádza únava :)))). Je toho ako si veľa. Neustálem cestovanie, stres, tréning a k tomu aj nejaké tie preteky. A bude ešte horšie. Doteraz sa to začne sypať jedno za druhým. Tento týždeň bol celkovo dosť nepodarený. Namiesto nedele som pricestoval až v pondelok. A ako to u mňa chodí, hneď som chcel všetko dohnať. A tak som hneď v utorok nabehol na plaváreň a začal makať. V stredu ráno som si dal brútálny kopcovitý 23km kros v daždi a blate na plné pecky a zase plávanie. A bolo to tu. Večer mi začalo byť poriadne zle, v noci zimnica a celý štvrtok som sa ledva hýbal. Na tréning ani len pomyslenie. Ale v piatok ráno ráno sa zdalo zase všetko v absolútnom poriadku. A tak zase. Ráno plávanie. Ešte pred obedom som stihol 50km na kole a to poriadne rýchlych, v mierne kopcovitom teréne s priemerom 34km/h. Konečne som išiel prvý krát v tomto roku na svojom najobľúbenejšom bicykli - Tarmacu, tento krát vytuningovanom o nové Mavic-y Ksyria SL a samozrejme o prevodníky Rotor, ktoré už mám na všetkých bicykloch. Išlo to úpne samo. A potom som ešte chcel vyklusať 10kilometrov. Začal som len tak podľa chuti, Garmin odpípal prvý kilák za 3:50 a tak som to udržal až do konca. Takže 10-na bola za 38:30 a s výborným pocitom.


Trošku som sa pohral deťmi a išiel som na angličtinu. A tam to znova prišlo, totálna slabosť, zostala mi poriadna zima a začala stúpať asi aj teplota. Proste mi bolo zase totálne naprd. Takže raz dobre, a potom zase úplne zle. Asi to bude chcieť viac voľna, lebo inak by to nemuselo skončiť dobre. A tak som sám seba presvedčil, že najlepšie bude dať si 3 dni totálny veget. A tak vegetím. Aspoš sa trošku viac povenujem deťom, gitare .......... :))).


V sobotu ráno sme sa teda s deťmi vybrali do obchodu kúpiť obom kolieskové korčule. A že voľno :)))) K to neskúsil nevie. Za deň naučiť obe deti 5 a 7 ročné jazdiť na inlinoch. Ale zvládli sme to. Jazdia už výborne. Fakt mám z toho radosť, pozerať na to ako im to odvaľuje :). Dokonca aj sa s Dankou sme si obuli inline-y po asi dvoch rokoch. A tak sme celá rodinka mastili tento podivný "šport".
No nič nezostáva nič iné iba dúfať, že sa dám do kopy, za 13 dní je tu ťažké Lanzarote, tak dúfam, že sa spacifikujem. Držte palce.
Ešte jedna vec. Vymyslel som si taký plán. Po tých troch dňoch voľna skúsim režim. Dva dni tréning, deň voľna. A keď to nepôjde, tak dokonca deň tréningu, deň voľna. Všetko iba intentitu, a krátko, žiadny zbytočný balast :). Čo vy nato?

7 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Tak ti treba. Lebo nedas si povedat od skusenejsieho teamoveho kolegu. Dojebat sa uz v maji a ja potom budem chodit po Ironmanoch maximalne s tvojou fotkou....

venuj sa trosku aj manzelke a hned sa ti vrati stava do guli :)

Tvoj brazza MN :)

ironman povedal(a)...

Pepo neblbni, neni kam spechat, mas v nohach plno tezkych kilometru a po svem organizmu chces letos neco narocneho, co nezna. Takze jeste jednou v klidu, at si uzijes vsechny ty skvele zavody, co mas v planu.
A ne ze skoncis s nejakym unavovym syndromem. IM

Brano povedal(a)...

Pepo trosku odychuj a pocuvaj svoje telo....vela stastia

Michal Voracek povedal(a)...

Pepo, vypada to, ze jsi prerenovanej. Uz se mi to take parkrat stalo. Ta intenzita neni vubec dobry napad. Dej si par dni naprosto na pohodu. Kratke treninky s mirnou intenzitou, jen jak bude chut. Nelamej to pres koleno, jinak se te unavy budes zbavovat hodne dlouho. Bud bez obav, to co jsi natrenoval se ti jen tak neztrati.

A propos, doporucoval bych ti navazat spolupraci s nejakym trenerem, jinak se brzy utrenujes k smrti. Myslim, (ve vsi ucte k tvym vykonum), ze trenujes mirne nesystematicky az chaoticky a nemas dlouhodoby plan. Myslim, ze ke stejnym vysledkum, se da dostat i s mensima davkama, a nebo pokud chces tomu treninku stale venovat tolik casu jako doposud, zvysit jeho efektivitu.

Tak at se ti brzy vrati sily.
Mej se.

Anonymný povedal(a)...

Mareček to úplneže vystihol, aj keď stou šťavou do gúl to vidím skôr opačne :-))) Pauza ti určite nezaškodí.
brunner

Anonymný povedal(a)...

Nazdar Pepo,

absolutne suhlasim s Michalom, ides na to extremne zhurta. Aj ked si pohodak, tak objem stresu , ktory zazivas v poslednej dobe je sialeny. Casove posuny, tri Ironmany v tak kratkej dobe a v tak rozdielnych klimatickych podmienkach je blaznovstvo. Pri vsetkej ucte jeden Ironman na tuto cast sezony by bol tak akurat.
Trenujes podla pocitov a to je uplne na rit. Ak nechces trenera objednaj si knihu The Triatlet's bible a zacni podla nej trenovat. Bude to najlesich 25 investovanych dolarov
Sonny

Sokolík povedal(a)...

Co si pamatuju, tak jsme Ti tady vždy radili abys odpočíval, omdlévali jsme nad tvými tréninkovými dávkami a tys to neposlouchal a vždycky to okouřil ještě více... a na skvělých výsledcích je vidět, že jsi šel správnou cestou. Věřím , že víš co děláš, co potřebuješ a co sneseš.