streda 2. decembra 2015

Majstrovstvá Slovenska v triatlone žiakov - Dvory nad Žitavou 14.6.2015

Tieto preteky bol pre žiakov najdôležitejšími, pretože sa jednalo o majstrovstvá Slovenska. Takže pre nás very important race.


Majstrovstvá ešte nie sú vypísané v Margarétkinej kategórii ... a tak zase pretekala spolu s mladšími žiakmi ... konkurencia bola maximálna tak sa aspoň uvidí na čo má.




Naraz štartovali všetci mladší žiaci.
Jožko:

Jožko sa na začiatku plávania sa nechal vyviesť z miery, celý čas sa vo vode hľadal a aj preto jeho plavecký výkon nebol moc dobrý na rozdiel od Senca kde plával s prehľadom. Z vody vychádzal ako 4. Chlapec, ale bolo pred ním ešte 5 dievčat ...

Našťastie sa nenechal vyviesť z koncentrácie a na bicykli odviedol to, na čo mal. Predbehol  jedného chlapca a nejaké  dievčatá :) ... a zároveň bol predbehnutý Matúšom Koreňom, ktorý ako obyčajne mal najrýchlejšiu cyklistiku.

Jožko vybiehal na 4. mieste s veľkou stratou na tretieho a tak bežal o udržanie pozície , za ním ale v nebezpečnej vzdialenosti boli ďalší traja pretekári, tak si nemohol dovoliť žiadne zásadné spomalenie  ... cestou predbehol iba Zuzanu Daňovú. Dobehol teda na 4. mieste čo bolo pre nás šťastné štvrté miesto, lebo preteky vyhral maďarský pretekár. Teda 4. miesto  znamenalo pre nás bronzovú medailu z MSR čo bol pre nás vysnívaný cieľ.
 
 
Margarétka:
Margarétka absolvovala šťastno-nešťastné preteky. Zaplávala štandardne dobre. Z vody išla na 7. mieste medzi dievčatami. Na bicykli odviedla výborný výkon a zásadne nestratila oproti oveľa väčším dievčatám.

Margarétka maximálne motivovaná zosadla z bicykla vybavila depo a chystala sa vybehnúť ... Ale v tom to prišlo. Drevené palety, ktoré slúžili ako stojany na bicykle boli v priestore výbehu z depa zle usporiadané a tak spadla. Spadla tak nešťastne, že sa jej ruka zakliesnila do palety. Margarétka hneď vstala a bežala ďalej ... ale videl som jej slzičky na očiach a prevažnú časť behu si držala ľavú ruku pri zápästí ... Nevzdala to a v bolestiach dobehla v 9. najlepšom bežeckom čase na celkovom 9. mieste v majstrovských pretekoch mladších žiačok. Podotýkam, že Margarétka bola jediná 2005-ka na štarte a pretekala s ročníkom 2002!!!

 
 

Margarétka predviedla pre mňa nepochopiteľný výkon a ja som jej povedal, že pre mňa je víťazom ona ... dostala obrovskú pochvalu, jej výkon bol príkladom bojovnosti vo všetkých troch disciplínach ale hlavne ma dojalo, ako sa dokázala vysporiadať s úplne kritickou situáciou...
 
 
Žiaľ bolesti na ruke sa stupňovali a na druhý deň sme na chirurgii, rengenovali a sadrovali. Ukázalo sa, že ruka bola zlomená ...
Je neuveriteľné, že tá malá dokázala celý deň vydržať pri vode, hrať sa s ostatnými, plávať ... to všetko so zafixovanou rukou ... bez jediného reptania.

 
Akurát je škoda, že Margarétka je vyradená na min. 4 týždne a to sa nám sezóna iba rozbieha ...

Pretekal som aj ja. Môj štart bol až po obede v najväčšej horúčave. Pretekalo sa v rámci slovenského pohára na tratiach olympijskeho triatlonu. Tieto preteky mali byť pre mňa záverečným testom pred vrcholom sezóny Moraviamanom.

 
Zaplával som vynikajúco a z vody som išiel na 4-5 mieste spolu so Šimonom Žáčikom. Pred nami bola dvojica maďarských pretekárov spolu s Andrejom Orlický. Žiaľ ich náskok po plávaní bol cca. 40 sekúnd, čo znamenalo ... ísť na bicykli totálne naplno od prvého metra. Asi prvých 5 kilometrov sme sa spolu so Šimonom pravidelne striedali, ale potom mu došli sily a zostal som sám ... Bol som teda odsúdený na 35 kilometrov sólo jazdy. Za mnou bola asi 7 členná skupinka so stratou približne  minútu a pol. S počiatku som sa k vedúcej trojičke mierne približoval a stiahol som náskok na asi 25 sekúnd. Bližšie ma ale nepustili, vzorne spolupracovali a postupne sa náskok vrátil na pôvodnú hodnotu. Ja som však nepoľavoval a išiel som úplnú hranu, aby som sa odtestoval, či to vydržím... Pretekárom za mnou som sa stále viac a viac vzďaľoval...
 

Na beh som teda vyrážal zo 4. miesta bez šance dostať sa dopredu a zároveň s náskokom, že iba totálny výpadok by znamenal prepad nižšie. A tak som vo veľkej horúčave nasadil udržateľné tempo a v pohode som si dobehol po štvrté miesto za dvojicou Maďarov a Andrejom.

 
Môj test pred Moraviamanom hodnotím ako veľmi vydarený a myslím, že som pripravený ako nikdy v živote ... Pre úspech na Moraviamane som urobil maximum možného, tak sa o týždeň uvidí... už sa tešíííím :)
 
Deti budú mať dlhšiu prestávku ... tak nech si užijú koniec školského roka a začiatok prázdnin ...

Výsledky:
http://www.triathlon.sk/index.php/vysledky-vysledky-43/triatlon-vysledky-66/triatlon-slovensko-vysledky-75/5423-m-sr-iakov-triatlon



1 komentár:

daevidmachen povedal(a)...

The tinted glass wedding band that is a golden
The tinted glass wedding mens titanium rings band that is a golden titanium fitness wedding titanium plate flat iron band that is a golden wedding band that is a golden wedding band that is a black titanium fallout 76 golden wedding band that is titanium price a golden wedding band that