sobota 22. novembra 2008

KUWAITSKÉ INTERMEZZO

Niekedy v koncom leta ma oslovili vtedy neznámi ľudia, že či by som sa s nimi nedal do kopy a nezačali robiť spoločne nejakú prácu. Že pre začiatok v Kuwaite a topom všelikde inde. No zdalo sa mi to čudné, ale skúste povedať nie, najmä ak vás všekto v práci za posledné roky štve a dokonca si vymyslíte aj nejaký triatlon, len aby sa človek z toho stereopypu vedel nejako "ospravedlniť". A tak som sa ocitol v Kuwajte.

Kuwait city - z googlu - teraz je tam mrakodrapov podstatne viac

Prešiel som tam toho naozaj veľa.


Nebolo to samozrejme "sústredenie v teple", ale hlavne kopa roboty - navštívili sme všetkých 6 Kuwaitských elektrární a desalinačných zariadení, čo bola poriadna fuška. Ale triatlonovania-chtivý človek predsa musí takúto príležitosť vyžiť a tak som si naplánoval aj nejaký ten tréning. Prvé dva dni som bol rozbitý na padrť, takže z trénovania nebolo nič, ale potom som si naozaj dal do tela. Na cyklistiku v arabskej premávke nebolo ani pomyslenie - to by bola hotová sebevražda. Plávanie v hotelovom bazéne - bol iba o trošku väčší ako vaňa asi 8 metrov by taktiež nemalo cenu a tak som sa rozhodol behať a behať - a posilovať. Nakoniec som za 10 dní, ktoré sa mi dalo trénovať nabehal 123km, čo je pre mňa naozaj dosť. Takže na tretí deň som konečne vyhehol - ale iba v hotelovej posilovni na behátku. Potom na ďaľší deň som konečne našiel tú správnu trasu - pekne popri mori, kde sa dá tak 50% bežať po trávičke ako na futbalovom ihrisku.


Moje obľúbené trasy č. 1 - 26km a č. 2 -7km

Proste paráda v novembri na slniečku v kraťasoch ... . Pripadal som si tam ale ako cvok - proste v Kuwaite asi nikto nebehá - všetci na mňa čumeli ako na exota. A navyše som behal s fuelbelt-om - toto tam asi ešte nitko nevidel a tak poočku sa možno aj divili, či nie som terorista s výbušninami okolo pása. Hlavne keď som prebiehal okolo emirovho paláca, tak so sa bál zase ja , aby stráže z veží nepustili nejaké tie včeličky do mňa. Kuwait je v tejto dobe príjemná krajina -teploty tak 25 stupňov - proste na behanie paráda. Horšie je to v lete, keď je v tieni štandard 50 stupňov. Zaujímavý bol aj návrat, rovno do snehu - dnes sme sa boli s deťmi až aj bobovať.
Ešte malá fotogaléria :





2 komentáre:

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Ahoj Pepo, máš překlep v názvu článku:-). Píšu Ti to ze závisti, žes mě nevzal sebou:-D

Jozef Vrábel povedal(a)...

Ďík Ječmínku, už som si to opravil. Aspoň je vidieť, aký som s tej zmeny po návrate mimo - chyby dokonca aj v nadpise. Inak zaujímavý zážitok, ale až priveľa práce. Dúfam že nabudúce budem mať viac voľna.