piatok 5. novembra 2010

Čo bolo po preteku v Miami

Na druhý deň ráno sme mali dohodnutý tréning s miestnym triatlonovým klubom 4 seasons.
Tréning mal začať o 7:00 ráno, takže žiadna sranda, keď si uvedomíte že na tréning je to ešte 30 minút autom :)))

Ráno sme sa zobudili do silného dažďa, ale dážď nedážď tréning musí byť. Na južnej Floride neznamená, že keď prší, tak je zima. Je krásne teplo aj 7:00 ráno. Predsa sa nám len podarilo preložiť tréning na 8:00 :))). Ale o ôsmej dážď nedážď išli sme na to. Zložili sme bicykle, uložili ich do rackov (áno dobre čítate, tu sa trénuje naozaj, majú perfektne vystavané depo ako na pretekoch), zoznámili sme sa s členmi klubu a s coachom Mikom, ktorý to tu vedie. Aby som o ozrejmil. Trénuje sa vlastne u coacha Mika doma. Má postavený dom priamo na brehu krásneho jazera, kde sa odohrávajú plavecké tréningy, má vlastnú pieskovú pláž, vykuželované výlezy z vody, vo vode bóje, a sľúbil, že žiadne aligátory :)
Proste faktázia.

Pred tréningom

S coachom Mikom

Príprava ....
Najskôr sme si dali v daždi rozjazdenie na 10 kilometrov na kole a potom nasledovalo rozplávanie asi tak 400metrov. Potom nasledovali 3 šprinttriatlony 500m plávania, 8km cyklistiky a 1,5km beh. Po každom triatlone bola malá, asi 5 minútová prestávka. Krásne som si zatrénoval, v regeneračných obrátkach, bolo úžasné sledovať ako sa miestny borci snažia ma za každú cenu poraziť a tak som jedného 2x nechal vyhrať, raz som dobehol prvý ja :) Fakt sme sa fantasticky bavili, dokonca sa aj vyčasilo, vyšlo slnko. Po triatlonoch nasledovalo vyplávanie a ..... vodné pólo v jazere. Paráda, hrali sme 6 proti šiestim a môj team jasne vyhral. Bola to bombáááá. Normálne sme boli ako členmi teamu. Po póle sme asi trom borcom úplne prekopali posed na bicykli, lebo jazdili síce slušne rýchlo, ale vyzerali na tom hrozne. Keď to vyskúšali, sami boli doslova unesení. Potom sme si dali spolu s klubom spoločný obed ... proste krásny deň.

Po prvom triatlone

Po tréningu

Aby bolo jasné, aký dojem sme zanechali ..... 6-ti miestny borci sa v priebehu týždňa rozhodli, že si zoberú v piatok voľno a vyrazia spoločne autom na víkend do 1000km vzdialenej Panama City Beach, aby nám mohli fandiť !!! No nie je to úžasné?

Už sú na ceste a ich cesta sa dá sledovať na Facebooku :))) - blázni

Ale teraz niečo, ako to vyzerá s nami. V stredu ráno sme sa vybrali našim autom Dodge Calliber do PCB. Je to 1000kilákov, takže žiadna sranda, ale urazili sme to v pohode za 9 hodín aj s prestávkami.

Počasie sa postupne zhoršovalo. Do Orlanda stále krásne, slnečno, potom zamračené a posledných 200 kilákov v daždi. Mareček ma ale upokojoval, že v PCB bol už 2x ale nikdy tam ešte nevidel žiadny oblak, takže žiadny strach, keď sa priblížime k pobrežiu, bude všetko OK. K pobrežiu sme sa priblížili,a dážď sa zaozaj zmenil .... na doslova prietrž mračien :))).

Ubytko sme našli, bývame spolu s Peťom Vabrouškom v bombovom dome v miestnej asi najkrajšej štvrti. Úplne skvelé!!!

Horšie je to z počasím. Štvrtok celé doobedie ešte zúrila tropická búrka, lialo ... Poobede prestalo a vyjasnilo sa. Horšie je, že za búrkou prišiel studený front ... a to doslova. Predpoveď na piatok je doslova zúfalá, zima - ráno 4 stupne a cez deň maximum 16 stupňov a extrémny vietor. Ale aby to nebolo všetko, tak na sobotu (deň preteku) hlásia ráno iba 3 stupne s pocitom ako nula a vietor má iba mierne zoslabnúť :) Denné maximum 15 stupňov - tak to bude mazec - musíme zohnať teplé veci, lebo inak sa to nebude dať prežiť. Ak je pocitová teplota nula stupňov, ale je keď vyrážate na trať mokrý z vody? Neviem, ešte som to nezažil. Ale veď zážitok nemusí byť pekný, hlavne, že je intenzívny :)))

Dnes, piatok ráno som bol vyskúšať ako sa jazdí na kole v zime ... nahodil som návleky na nohy, dlhý cyklistický dres a rozjel som to. Ale nie o 8:00, ako to bude zajtra, ale o desiatej. Na slnku. A bola kosááááá. Prsty na nohách tuhli, dlhý dres sa viac ako hodil ... Je rozhoduté, zajtra plávam iba v spodku, a obliekam suchý krátky dres a na to ešte dlhý. Ale aj tak neviem, či to bude dosť.

Zatiaľ koľko ... tomorrow is race day.

Dopenenie: Už máme veci v depe, je tu poriadna kosa aj cez obed a zajtra má byť oveľša chladnejšie. Na expe som prikúpil neoprénové návleky na tretry, vo walmarte fleecové rukavice, kuklu a čiapku a môže sa ísť na vec.

Do prčíc ... vlny sú ako prasa, ako keby včera neboli dosť veľké, ak to pôjde takto ďalej, neviem, neviem ..... :) Fúka tak, že po vetre to ide 40km/h bez šlapania a protivetru sa nedá ísť 20 .... Ale už dosť, zajtra sa uvidí ....

2 komentáre:

brunner povedal(a)...

Tak na nasledujúci report sa obzvlášť teším :) Držím palce a riadne si to užite :)

Anonymný povedal(a)...

Gratuluju Pepovi:
Jozef Vrabel
BIB AGE STATE/COUNTRY PROFESSION
29 37 NOVA DUBNICA SLOV SVK

SWIM BIKE RUN OVERALL RANK DIV.POS.
57:17 5:00:14 3:19:33 9:25:34 60 23
4 Nemcik, Marek 38/34/33 35/MPRO 01:13:03 05:39:45 00:00:00 00:00: