sobota 18. októbra 2008

M-SR V STREDNOM TRIATLONE - BÁTOVCE 19.7.2008

Ako záverečnú prípravu na Slovakmana som išiel majstrovstvá SR na polovičných tratiach v Bátovciach. Tento pretek bol super zorganizovaný, a v podstate všetko vyšlo na výbornú, až na môj výkon.
Pretekalo asi 60 triatlétov, celá domáca elita obohatená o krátkotratiarov + dvaja vynikajúci český závodníci Kovi a Lukáš Slatinský. Plávalo sa v neoprénoch a asi tak 2300 - 2350m podľa môjho času 32min ako aj časov ostatných F. Kristl 30min. Kolo bolo slušne-povedané veľmi náročné s prevýšením 1200m v troch okruhoch - ale zase veľmi spravodlivé. Beh bol celý na slnku, ani meter tieňa. Ale na šťastie teplota bola v pohode 25 stupňov.
A ako sa mi pretekalo – nemám z toho dobrý pocit. Na plávaní ma začali bolieť kríže a už som sa nemohol poriadne nadýchnuť celý závod. Vyplával som deviaty a na kole som predbehol asi štyroch a bol predbehnutý tromi borcami. Kolo bolo naozaj ťažké – porovnateľné s Krušnomanom a tak som sa tam vytrápil pri priemernej rýchlosti 33,9km/hod. Na trati boli úseky kde už som nemal čo radiť. A tak som na beh vybiehal na 8 mieste. Hneď za depom ma rýchlosťou akoby z iného sveta predbehli Andrej Orlický a Michal Kulich. Ja som sa na trati pajdal priemernou rýchlosťou 4:50 na km a tak bola iba otázka času, kedy ma zbehnú ďalší. Sranda bola, že aj ja som predbehol dvoch, alebo troch krátkotratiarov, ktorých evidentne došlo. V druhom z štyroch kôl ma predbehol Tomáš Kamrla – šlušný X-terrák – minulý rok bol na Havaji a v treťom Richard Pouš. A to bolo všetko. Takže som sa dopajdal do cieľa na celkovo 12. mieste a 9. na MSR v čase 4:56:00.
Nakoniec vyhral K. Džalaj pred F. Kristlom a L. Slatinským. Kovi skončil štvrtý.
Zazávodil si aj Demi a bol spokojný. Po plávaní, kde zatiaľ veľa stráca sa na kole začal posúvať dopredu a na behu v nastolenom trende pokračoval. Nakoniec z toho bolo 37. miesto.
Po závode tradične dobrá atmosféra, len chýbali kamaráti z fóra.

Víťazný Karol Džalaj v depe, svoje Cérvelo praštil o zem, hneď vedľa Filipovho Kristlovho Duratecu.

2 komentáre:

NASA povedal(a)...

"Na trati boli úseky kde už som nemal čo radiť." - môžeš prosím prezradiť aký si tam mal vtedy najľahší prevod?

Jozef Vrábel povedal(a)...

Práve v Bátovciach som mal zlé prevody 53/39 a 13/23. Takže najľahší bol 39/23. Takéto prevody už ale používam iba v trenažéri, resp. na zimáku - sú úplne nanič - ani na rovinu ani do kopca. Teraz jazdím vzadu desaťkolečko 11-25 od SRAMU a je to asi najlepšie. Dá sa na tom ísť tiahle klesanie aj kopec. Do poriadnych kopcov mám ale ešte v rezerve 12-27 - ale také kopce sa okrem Enbrunmana nejazdia. Elbu a to bolo prevýšenie 2850m som išiel na deväťkolečku 12-25 a nebol problém.