utorok 24. februára 2009

Ako som upol Transition do trenažéra

Tak som sa dnes konečne odhodlal, k tejto blbosti a upnul som môjho Transitiona do trenažéru a spustil som sa dole z Galibieru - to aby sa mi ľahko šľapalo. (obraz je hore notebooku nad televízorom - kombinácia notebook a telkáč mi teraz vyhovuje - sledujem real video a súčasne MS v lyžovaní - najskôj z Val d Isere, potom biatlon a teraz z Liberca a tak zaháňam nudu)

Najskôr niekoľko fotiek a potom pohyblivých obrážkov.




Takže takto sa kuje železo priamo v pracovni, aby bolo v lete poriadne opracované.









Bolo to moje prvé "jazdenie" na Transitione, takže to asi aj tak vyzerá. Ten posed asi nie je žiadna sláva, ale snáď s tým ešte niečo urobím. V každom prípade, teraz mám otočený predstavec smerom nahor, aby prechod z normálneho kola nebol až taký výrazný, ak predstavec otočím nadol dostanem riadenie výrazne nižšie a teraz vzpriamený posed bude o niečo viac "aero" - len aby to zvládol chrbát.

10 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Chtěl jsem se jen zeptat k čemu je ve sklepě dobrá ta přilba ? Díky za odpov쨡d.

Jozef Vrábel povedal(a)...

Na Slovensku máme nový cestný zákon a s ním povinnosť nosiť prilbu mimo obce. A keďže som zjazdoval dole z Col d Galibier, tak to som si bez prilby jednoducho netrúfol. Aj tie okuliare, predsa len nejaký hmyz v tej rýchlosti ...

Anonymný povedal(a)...

I s představcem nahoru to vypadá dobře a pohodlně. Na videu si dáváš asi velký pozor na kotníky, úplnej Stadler. Jestli pojedeš jak vypadáš, bude to na bednu :-)

Jozef Vrábel povedal(a)...

Radku,sedel som na tom prvý krát aj to asi iba 5 minút. Takže z toho zatiaľ ešte nemám žiadny pocit. Neviem, ako si to myslel s tými kotníkmi - pozor som si na ne rozhodne nedával - lebo vlastne ani neviem na čo. Takto mi to príde prirodzené.

Anonymný povedal(a)...

Ano, je to přirozené, pokud mohu soudit. Sedlo ve správné výšce. I když video zastavím, je vždy chodidlo ve správné poloze, kotník ve správném úhlu.
Sám to dělám špatně, hlavně když jsem unaven. Pokud šlapu s kadencí 100 a více, dělám to dobře snad už i já. Hodně si toho teď u druhých všímám, stejně jako na ulici pozoruju lidi jak došlapují. Tak trochu úchylka, asi :-)

Anonymný povedal(a)...

Pokud k tomu mohu něco napsat,tak nevím podle čeho soudíéte, že je posed optimální ? dochází k pohybům v bederní páteři a v kyčlích a v dolní úvrati je patrné, že je sedlo vysoko. Také to může být nastavením kufru na tretrách. To se ale vše odvíjí od mnoha faktorů - kadence, profil, vzdálenost, vyježděnost, silová připravennost atd. Omlouvám se pokud otravuji, jen namím rád, když se někde zbytečně dělají chyby :o) a ty se pak zažijí a těžko se odstraňují. Pokud je to jen trošku možné, doporučuji navštívit specialistu na nastavení posedů. Když už jste investoval "dost" do pořízení kola,asi už by to neměl být problém a spíše to k tomu asi patří.

Jozef Vrábel povedal(a)...

Tiež si myslím, že posed by mal ísť ešte tak o cenťák dole. Ale nemôžem to urobiť hneď. Postupne lezem s posedom dole - oproti minulej sezóne o 30mm (šlapal som úplne zle),ale cítim , že svalové skupiny zaberajú inak. Som radšej za postupný prechod, lebo nechcem, aby mi zase niekde niečo ruplo, z dôvodu preťaženia nejakého úponu, ktorý nie je adaptovaný.

Jozef Vrábel povedal(a)...

Ešte som zabudol. Som rád za každú pripomienku a kritiku, veď to bol dôvod, prečo som to video prilepil na blog. Som "cyklista" začiatočník a posed nastavujem iba intuitívne.

Vl001 povedal(a)...

Hezké video:-) Coby naprostému amatérovi se mi letošní posed líbí víc než loňské fotky, naživo jsem nějak neměl tu čest. Také si myslím, že je ještě co vylepšovat. Já bych se pořád přimlouval za ty válce, mně s technikou pomohly - pochopitelně pouze subjektivní názor:-).

Anonymný povedal(a)...

V nastavení posedu by ti mohl pomoci Brynda. Já od něho mám nastavený posed a jsem spokojený. www.brynda.net