pondelok 2. februára 2009

Specialized Transition S-works

Takže príbeh o tom , ako som dostal Transitiona.
Po verejnom prísľube, že ak zvládnem Slovakmana po 10 hod sa poobzerám po novom tátošovi nasledovalo dlhé obdobie uvažovania, váhania, vyberania. Ešte raz veľká vďaka za rady a pomoc pri výbere, nebudem menovať, lebo sa to týka takmer všetkých, čo občas mrknú na tento blog.
Takže nakoniec sme spoločne vybrali Specialized Transition S-works - veľkosť "S". Mala by to byť absolútna špička medzi časovkárskymi špeciálmi. Až mi príde hlúpe, že taký vidiecky Jožo bude jazdiť na takomto kole. Ale nejako sa to vyfarbilo a je to tu. Takže, aby som nerobil hanbu svojmu plnokrvníkovi budem musieť poriadne potrénovať. Veď pohybovať sa pod 40km/h na takomto kole je v podstate urážka :).
Ale dosť bolo kecov poďme sa na to pozrieť:
Takže "krabička" z Británie prišla v piatok, lenže ja som bol zrovna v Mníchove a prišiel som až v sobotu. Takže sme sa celá rodina v sobotu ráno pustili do vybalovania.


O zásielku sme sa s deťmi poctivo rozdelili, mne patril obsah a deťom obal - boli z neho absolútne nadšené a hneď ho začalu "tuningovať". Ja so zase postupne so zatajeným dychom odkrýval tajomstvá zásielky - kolo, prilba, tretry, držiak na fľaše. A tak začínal vznikať Transition.




Medzi tým deti poriadne pretvorili obal najskôr na domček, v ktorom si dali aj obed a neskôr ho zmenili na motorový čln pre dve osoby a nášho srandovného buldočka Denisa.

Takže, takto to u nás chodí - "taková normální rodinka".
Ale poďme ku kolu. Dostal som s ním dve sedlovky - samozrejme som objednal tie najdlhšie, predsa len radšej píliť ako nadstavovať. A tak som vymeriaval a pílil. Výsledkom bol nasledovný výtvor. Len dodám, že som ho hneď upol do trenažéra a skúsil či pasuje - pasoval.


Detail na urezanú sedlovku s držiakmi aj s namontovanou náhradnou bombičkou.

A ešte nejaké fotečky :





Toto je špecialitka Transitiona - zadná brzda dole - aero nadovšetko.
O vybavení tohoto kola sa nebudem rozpisovať, lebo už sme to všetci prebrali najmenej 100x. Záverom iba, že kolo má po namontovaní všetkých serepetičiek cca. 8,5kg, takže nie je najľahšie, ale to ani nie potrebné - hlavné je aero. Na kopce mám predsa bratčeka Tarmaca, ktorý medzičasom tiež dostal mierny facelift v podobe hrazdy, a kratšieho predstavca. Dnes mi poštou prišla ešte aero prilba Giro. Je to fakt problém dostať na hlavu. Dúfam, že už nič ďalšie okrem pedálov nebudem musieť kupovať - už naozaj stačilo. Takže výbava na sezónu by bola, ešte kopec zdravia, šťastia a poriadneho tréningu a možno z toho bude aj nejaký ten pekný výsledok.

22 komentárov:

Vl001 povedal(a)...

Dobře jsi vybral. A to jsi jistě ani netušil, že i obal je multifunkční :-)

Anonymný povedal(a)...

Nádherný stroj, to už snad pojede samo :-).
Tak hlavně to zdraví a už se těším, jak to obhlídnu na vlastní oči.

Anonymný povedal(a)...

Moc pěkný...

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Chválit kolo asi nemá cenu, docela mi tom ulítávají oči, takže jenom poznámka ke krabicím: máme to doma stejně. Velký problém vyhodit velkou bednu, když se dá tak multifunkčně využít:-)

Šewy povedal(a)...

S tím musíš na Hawaii! Musíš Pepo, jeď! :-)

Anonymný povedal(a)...

Souhlasim s Šewym. Žádné plácání se na rybníce. Hawai, Hawai, ... :-)
Téčko

Jozef Vrábel povedal(a)...

Chlapci pozor, to že mám slušné kolo ešte neznamená že zajazdím slušné časy. Ale prečo nie. Za 4 roky poskočím o kategóriu vyššie, snáď ubudne súperov a pribudne mojej výkonnosti. V podstate tie 4 roky by som sa mohol ešte zlepšovať, potom to už pôjde asi dole vodou. Ale otom-potom. Teraz sa hlavne dať dokopy.

Anonymný povedal(a)...

Tak kolo mam lepsi (hezci :)) To te budu urco porazet :D IM

Šewy povedal(a)...

IM: tak se pochlub co máš a přidej fotky. Tady je to samej odborník přes cyklo výbavu a design, takže to vynes na světlo boží a uvidíš co se bude dít. :-D

Anonymný povedal(a)...

Hlavně, Pepo, že ti sedí. Tak ti přeju, aby jsi si ho ve zdraví užil s větrem v zádech. A taky aby tě nepotkala žádná nedobrota.

Anonymný povedal(a)...

Krasna hracka nech sluzi.
btw byvas v RD alebo tych uzasnych novodubnickych panelakoch? ze mas doma miesto aj na trenazer, psa, 2 deti a este aj manzelku :-)
m.

Jozef Vrábel povedal(a)...

Bývam v RD, ale miesta mám stále menej a menej.

Anonymný povedal(a)...

A ještě jedna věc mě teď napadla. Ty jsi dostal pěkné kolo, děti si pohráli s krabicí a co manželka ? :-)

Jozef Vrábel povedal(a)...

Manželka musí byť spokojná, že má doma ironmana a šikovné deti.

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Pepo zlatá slova, beze zbytku s nimi souhlasím, ale doma je neřeknu, páč bych dostal do držky:-)))

Anonymný povedal(a)...

I když na něm budeš jezdit pomaleji než 40, urážka to jistě nebude. Naopak ten krasavec bude rád, že si jej budeme moci lépe prohlídnout i za jízdy, nejenom v depu.
Velikost je dobrá a sedíš na něm jako Sindballe?
Budeš jezdit bez rezervy, jen lepící tmel a bombička?

Jozef Vrábel povedal(a)...

Radku, ako Sindbale to nie je. To, že používam zero layback, sedlovku možem sedieť viac na sedle a zatiať som si otočil predstavec do-hora, aby som si zvykol, ak to bude OK, prehodím ho do pôvodnej polohy a uvidím, či to bude lepšie. Teraz by som to asi neustál celý čas taký zhrbený. Inak, tmel už bude v galuskách, bombička pripravená a náhradná galuska pod sedlom :-).

Anonymný povedal(a)...

Pepo to máš pravdu, ale také to doma nebudu prezentovat, protože bych dopadl jak Ječmínek :-D.

Jozef Vrábel povedal(a)...

Chlapci, veď ja to tiež vyslovujem iba tu, pred manželkou ani nápad, ešte by mi tie tri-voloviny zatrhla a mal by som po chlebe. Manželka sem občas mrkne, ale myslím, že komentáre nečíta - aspoň dúfam :-).

Šewy povedal(a)...

Ještě budete takle chvíli klábosit o manželkách a budete mít za chvilku zkrácený řetěz! :-D
Pepo přidej fotku jak na tom sedíš a pro Téčka fotku Spešla se spoře oděnou manželkou. ;-)

Anonymný povedal(a)...

To Šewy: Žádal jsem spoře oděnou "lepou děvu", což bych si vživotě nikdy nedovolil prohlásit o paní Ironpepové. Omlouvá tě pouze fakt, že máme asi každý jiný výklad významu pro výraz v uvozovkách :-)
Zvrhlíku !!! :-)
Téčko

3COP povedal(a)...

Hustýýýý kolo.