pondelok 2. marca 2009

FEBRUÁR 2009 druhá časť – Postrehy z tréningu.

Tak pokračujem vo februárovom zhodnotení tréningu – trpezlivom a rozumnom ako som prisľúbil v prvej časti.
Po 14km behu som si dal deň voľna – iba s plávaním. Na ďalší deň som mal naplánovaný 15km beh, ale zase nenormálne nasnežilo a tak z toho bolo iba 7km aj to so zaťatými zubami v tempe 5:50/km. Takže začiatok týždňa presne tak, ako som nechcel. Ale snáď sa to vylepší. Nakoniec sa aj vylepšilo – sneh na cestách postupne ubúdal a tak som zvládol ešte dva behy – vo štvrtok 13,2km v tempo 4:57/km a v sobotu 14,4km v tempe 4:40/km. Hlavne ten sobotný beh ba potešil, nakoľko som začal pomerne pomaly a postupne, ako sa noha uvoľňovala, som zrýchľoval až k záveru za 4:20/km. Na kole som tiež konečne zaradil po dlhšej dobe silu v kopcoch a nie iba také cvrnkanie po rovinách.
Za tretí februárový týždeň som teda zvládol 7,5km plávania, 245 km na kole a 35km behu za 13 odtrénovaných hodín.
A posledný týždeň?
V pondelok zase všetko biele, zasnežené – proste zúfalé. Ale vybehnúť som musel. Plánovaná bola 14,4km a nejako som ju zvládol v tempe 4:55/km – čo nie je najhoršie vzhľadom na počasie.
Utorok bol proste nádherný voľný deň – iba infrasauna a masáž. (Toto je ďalšia z vecí, ktoré som zaradil a zdá sa, že je to celkom prospešné.)
V stredu beh na 14,4km a výklus 1,2km– tento raz som po prvý krát začal trošku svižnejšie a to v tempe okolo 4:45/km. Išlo to, a po 7-mich kilometroch, keď boli nohy uvoľnené som začal pridávať až k 4:20/km. Nakoniec to bolo celkovo v tempe 4:34/km s dobrým pocitom, len tepy sú vyššie ako by mali byť pri takomto tempe (149). Ale to je pravdepodobne dôsledok veľkého bežeckého deficitu za január a február.
Vo štvrtok som si na trenažéri struhol jeden okruh z Rothu v slušnom tempe. Odjazdil som síce iba 70km za dve hodiny ale obrovská kaluž potu podo mnou naznačuje, že som sa celkom snažil. Ale deň sa pretiahol zhruba do polnoci. Večer prišiel brácha a otvorili sme si lahvinku červeného, potom druhú ... až piatu. Na šťastie sme na to boli piati. Lenže moje telo, takmer úplne odvyknuté od alkoholu dostalo zabrať.
A tak prišiel piatok, už ráno som vedel, že to nebude na žiadny ťažký tréning. Ale premohol som sa a odtočil som hodinu na trenažéri s následným behom na 14,4km (tempo tento raz úplne rovnomerné 4:40/km a fakt som sa trápil na 150 tepoch – malo by tam byť okolo 142) a 20minutovým vytočením nôh opäť na trenažéri. Navečer ešte relax v podobe pravidelnej piatkovej anglickej konverzácie s mojimi americkými priateľmi Robinom a Debbie a samozrejme plávanie. Takže celkom dobrý deň, aj keď to z počiatku tak vôbec nevyzeralo.
V posledný deň v mesiaci ideme na víkend k bráchovi na chalupu do hôr vyblbnúť sa s deťmi na snehu. Ráno som ešte hodil 2 hodiny na trenažéri a a hurá do Martina. Zoberieme samozrejme zjazdovky, a boby. Je pravdepodobné, že tam vyskúšam po prvý krát aj bežky – ak ich brácha nezabudne. S bežkovaním mám na budúcu zimu totiž veľké plány.
Takže, aby som to definitívne zhrnul:
Február : Plávanie 40km, Cyklistika 880km, Beh 144km – celkovo 52,5 hodín. Teraz ma čaká rozhodujúci mesiac, prvý týždeň by to mal byť oddych pred poriadnym záťahom v Lorete. Minulý rok som v marci odtrénoval 93 hodín (53 + 1621 + 250) a tento rok by to nemalo byť menej. Uvidím.

4 komentáre:

Vl001 povedal(a)...

Láhev vína je takový oříšek? No to jsem zvědav, jak si povedeš v Loretu, i mezi nezúčastněnými se o občerstvování hodně vypráví :-)

Jozef Vrábel povedal(a)...

Priznávam, že momentálne mi lahvinka vína robí problém. Preto sa budem v Lorete držať na uzde - aspoň dúfam. Je to otázka priorít, môžeš si vybrať: silno piť a ponocovať a netrénovať, slabo piť a slabo trénovať, alebo nepiť a spať a silno trénovať. Po sústredení dám vedieť či som extrémista, alebo idem zlatou strednou cestou :-)

Anonymný povedal(a)...

a pak je jeste 3. kategorie, vsichni vime kdo ze Pepo, ktera ponocuje a pari a druhy den busi na treninkach do mrtva :) Tak Pepo neblbni at se nezranis a za par dni v Loretu cus IM

Jozef Vrábel povedal(a)...

Tá osoba sa asi riadila heslom "Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku", preto stála na bedni všade, kam prišla :-) Ale taká životospráva by ma zabila, to už nie je nič pre postaršieho tatíka.