pondelok 30. augusta 2010

Totally burn out :(

Myslel som si, že som väčší terminátor ako v skutočnosti som :)


Proste mi absolútne došlo. Po Slovakmane som si myslel, že stačí 12 dní regenerácie v Tunisku a môžem opäť bušiť naplno a brutálne sa pripraviť na záverečné dva irony sezóny na Floride a v Arizone. Ale všetko je inak.


Myslel som si, že slabosť, ktorú som cítil už počas posledných troch ironov vyplýva jednoducho z nedostatku tréningu a samozrejme aj "trošku" nahusteného programu a dá sa jednoducho prebiť zase poriadnym tréningom. Veď som v podstate od polovice mája (teda pre IM Lanzarote) poriadne netrénoval, nasledovalo iba 6 ironov po sebe.

Ale nie je to také ľahké, oddych v Tunisku sa stal vlastne laborovaním s chorobou a celý pobyt som bol na antibiotikách. V kombinácii s každodenným pobytom na slnku a blbnutím vo vode sami to asi poriadne spočítalo.

Len čo som prišiel domov, tak som nasadol na bicykel a hodil som si 85km, síce pomaly, ale predsa. A potom to prišlo ... za 9 tréningových dní som nabehal 115km a najazdil 261kilákov, všetko pomaly aj beh aj kolo, žiadne plávanie - to by ma zabilo úplne, lebo som sa každý deň budil s úplne vyschnutým hrdlom a bol som rád, že som bol ... :). Bolelo ma každé prehltnutie, teda nebolelo ... bolí stále a niet ani náznaku zmeny ... takže je to asi všetko v pitli.

Skúsil som pomaly a krátko, ale nefungovalo to, teraz už to vidím iba na totálny kľud aspoň na týždeň a dúfať, že to bude stačiť.

Stratím síce drahocenný čas prípravy, ale inak by som asi mohol stratiť oveľa viac. Už teraz je žiaľ jasné, že na Floride a ani v Arizone nič nepredvediem ... ale aspoň by som rád došiel do cieľa, ale teraz sa mi aj to zdá úplne nereálne. Takže mi nezostáva nič iné, len dúfať že oddych nejako pomôže a zachránim aspoň niečo.



Aspoň využijem čas a zase oživím http://www.trisport.sk/ , kde možno očakávať veľké zmeny, po tom čo aj Mareček sa podujal spolupracovať :). Určite bude viac srandy ... . V lete to jednoducho nešlo a musel som to jednoducho nechať tak, horko-ťažko som stíhal blog ...

7 komentárov:

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Pepo, člověče, já Ti nevím, jestli netaháš toho tygra za ocas až moc. Možná ze mne mluví aktuální zkušenost s perspektivou ročního hlídání rentgenu plic, ale mně přijde ten týden, co si ho chceš naordinovat hrozně málo.
Řekl bych, že jsi tomu dal dost pokouřit už v Tunisu, protože kombinace ATB + slunce + moře je záhul pro tělo sama o sobě a zasunout tam pak tak výživné objemy... No nevím. Každopádně Ti držím palce, abych jenom zbytečně sýčkoval.

ironman povedal(a)...

Pepo stojej ty dva IM za to??? Nekam spechas? Tesis se snad na brzky IM duchod??? Ja bych ti doporucil se na to letos vykaslat. IM

Anonymný povedal(a)...

Promin Pepo, ale neda mi to. Za to co jsi letos v IM dokazal mas muj obdiv a hluboce smekam. Ale to co provadis ted ... Nazval bych to "Totally stupid :("
Jiným radíš jak maji byt v pohodě, žádný stres a co provadiš ty ? Kde zustal zdravy selsky rozum ? Plně souhlasim s IM. Vykašli se uz letos na to, a pozorne si precti, co jsi napsal Ječmínkovi do komentářů jeho blogu. Protože jestli nevypustis tak si zadelavas na "gulervuci" průser.
Téčko

Majk povedal(a)...

On stejne vyrazi, jako byste ho neznali...

Anonymný povedal(a)...

ale hosi, nerypte mi do Jozinka :) on bude v pohode- len je trosku unaveny, ale kym odfrcime na Floridu kde nas uz caka uvitaci vybor typu 90-60-90 tak bude jak vymeneny :).....nebojte sa, davam na neho pozor, trosku je sice rozbity ale potreboval dostat po rypaku aby sa skludnil ...nabuduci rok dame 15ironmanov aby bolo o com pisat :)Jozinko je King :)

shocker :)

Anonymný povedal(a)...

jozo,
zacni myslet svojou hlavou...mas rodinu a dve deti...predpokladam, ze si ani nahodou nebol na poriadnom vysetreni...ja na Tvojom mieste by som sa na to zvysoka vykaslal, poriadne si oddychol ...skocil na zatazove testy, nechal si urobit laktatove krivky a zacal strukturovany trening na buducu sezonu...podla aktualnej vykonosti z testov...
Ako tu pisu moji predrecnici...koledujes si o poriadny pruser...vo forme trvalej inavlidity v tom lepsom pripade...sam vies, ze mame pravo slobodnej volby

Sonny

Vl001 povedal(a)...

Myslím, že ty komentáře končící... trvalou invaliditou... jsou až zbytečně děsivé. V klidu to zhodnoť a ono se uvidí. Zhodnoť tento týden, zhodnoť další. Je čas. Sám jsi přece nečekal, že po takové sezoně budeš jako rybička, ne?

Já své koleno v klidu hodnotím už třetí týden a výsledek je... nejde to na zatím to nepůjde:-) Koleno je navíc potvora v tom, že mu nesvědčí dvě věci - velká zátěž a úplný klid :-))