pondelok 3. novembra 2008

Na čom jazdím

Takže využijem "hluché" obdobie nezávodenia a regenerovania a hodím sem pár informácií o mojej "motorizácií".
Takže moja tréningová a závodná "silnička" je AUTHOR 5505. Je to cestáčik naozaj nižšej triedy s hliníkovým rámom veľkosti 52 vybavedý Shimano 105. Doplnený je hrazdou od BBB a authoráckymi SPD pedálmi. Celkovo je to kolo pomerne ťažké - cca. 11kg. Takže dúfam, že na budúcu sezónu sa s neho stane iba tréningové.
Na preteky používam toto kolo, len dostane vždy mierny "facelift" v podobe karbónových kolies ZIPP 404, sedlovky s inverzným zakrivením "fast forward" od Profile designu a ironmanského sedla Tri Stryke Ti taktiež od Pofile design-u. Takto upravené kolo je už "jazditelnejšie", má asi o 1kg menej a aj geometria umožňuje jazdu na hrazde. Aj kolo vyzerá trošku lepšie - ako hovorí kamarát Alex "Každý kolo ze ZIPP-ama vypadá dobře".
Takže toto je moja silnička AUTHOR 5505 v tréningovom prevedení:

V tomto období už ale čoraz viac jazdím na mojej starej haraburde - ktorú v tréningovom denníčku volám "Starý horák". Je to Author Mystic z roku 1997. Takže má asi 11 rokov. Jediné, čo bolo na ňom vymenené, sú plášte (niekoľko krát), asi 2x ráfky (vždy po pádoch) a brzdové špalíky. Ostatné je všetko pôvodné - vrátane reťaze a bowdenov. Takže sa zdá, že je to nezničiteľné kolo. Bolo už so mnou naozaj všelikde - asi 5x v chorvátsku, 2x na Elbe, na Palmovej riviere pri Ancone, v Saint Tropéz, dokonca som na ňom absolvoval 3 X-Terry v roku 2007 a to Maxidek Triatlon na Orlíku, Starú Myjavu a Bigmana - a vydržalo. Je to naozaj staré dobré "železo" s CrMo rámom a výbavou Shimano Acera. Táži cca. 14kg, takže je to naozaj "poriadne tréningové závažie". Nahodil som tam rovnaké pedále ako na cesťák.
Takže tu je moj "Starý horák" Author Mystic :

A teraz moja radosť - závodný horák - Scott scale 30. Je to nádherný závodný celokarbónový hardtail, vybavený Shimano XT a pneumatickou vidlicou FOX RL so zdvihom 80mm. Celé kolo má tesne pod 10kg. Má neskutočne tuhý rám so slopingovou geometriou. Fakt pri šlapaní do prudkých kopcov kolo doslova "vystreluje" dopredu. Jedniný problém je v tom, že na tomto závodnom kole som ešte nešiel žiadny závod, aj keď ho mám viac ako rok. Proste pri tých všetkých dlhotratiarskych bláznovstvách na bikovanie a X-terru jednoducho nie je čas. Ale kto vie ... . Jediné, čo špatí toto kolo sú pedále. Sú to SPD-čka os Shimano, také, že nášľap je iba z jednej strany a z druhej je klasický kovový pedál. Proste pokiaľ sa nenaučím poriadne zjazdovať, cítim sa byzpečnejšie s "vypnutými nohami".

Takže tu je trošku špinavý Scott scale 30:

A teraz trošku načrtnem budúcnosť. Dúfam, že ma triatlon bude baviť aj naďalej a tak by som si chcel cyklistickú časť užívať na novom kole. Zatiaľ najväčším favoritom je Specialized Transition PRO. Je to druhá najvyššia rada od Specialized - lepší je iba Transition S-Works. Na ňom jazdia Macca a Norman Stadler - takže žiadne bábovky. Nakoniec je možné, že kúpim aj ten S-Works - model 2008, ktorý stojí takmer rovnako ako PRO - model 2009. Takže kolo by mohlo byť slušné, ešte bude treba upgradovať cyklistu, aby na tom "dele" nepôsobil ako "šnek ve Ferrari".Vyzerá to zatiaľ na veľkosť "S"- nech to naozaj stojí za to.

A takto to čudo približne vyzerá:




Rámový set - model 2008



Specialized PRO - model 2009

Specialized Transition S-Works - model 2008

8 komentárov:

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Pepo, ten spešl je nádhernej, nenech si to vymluvit. Rád si ho prohlédnu naživo, až se někde zase uvidíme.

Jozef Vrábel povedal(a)...

Ječmínku, ja by som ti dovolil aj sa odviesť, ale neviem ako by si sa vtesnal na to "S"-ko.

Ječmínek Máselník povedal(a)...

to neriskuj, mám pocit, že zippy mají nosnost do 90-ti kil. Do léta mám sice v plánu být i o něco níže, ale to jsem letos měl taky:-D

Vl001 povedal(a)...

Letošní model Specialized jsem viděl v Rothu a rozhodně se mi líbil:-)

Snad tu můžu napsat, že já bych asi v této kategorii volil něco jiného, nejspíš Kuotu - http://www.trisports.com/triathlonbikes.html . Upřímně řečeno pro to však nemám žádný racionální argument. Prostě Kuota ještě o fous víc ladí mému oku. Možná konzervativnímu. Spešl má takový mladší a dynamičtější vzhled, jsi mladý, běž do toho:-)

Jozef Vrábel povedal(a)...

Jasné idem do toho, veď v nedeľu ráno odlietam zarábať, takže by sa z toho mohol na jar nejaký ten spešlík "vyklubat".

Anonymný povedal(a)...

To kolo proste neni muj salek kavy. Kazdej mame holt jinak krive oko. Doufam ze se mi te podari nekdy pri IM dojet a pak budu mit i argument, ze to kolo nejede :) Maccovi to letos taky nejelo (to ze si pak vzteky prekousl radici lanko je druha vec) :D IM

Jozef Vrábel povedal(a)...

No počkaj, na tomto stroji dám Otrokovice za 4:50 z bežeckého tréningu :). Ale hlavný cieľ sezóny bude nejaký superrýchly triatlon Almere, resp. Barcelona, tam to bude za 4:45.

Šewy povedal(a)...

Dobře děláš Pepo s tím Spešlem, budu ti ho v depu olézat. Když mi dovolíš tak se i posadím, ale budu to mít jako koloběžku. :-) V současnosti u mě vede Look, nejvíc nová 596, ale i 496 je krásná, ale na ty moje volšový nohy stačí zatím ten Author co mám. Jooo jedině, že by to někde dávali zadarmo nebo za hubičku. :-)