utorok 21. septembra 2010

Ako ma zostrelilo auto ...

Tréning začínal stredne rýchlou bežeckou desiatkou v tempe 4:05/km + výklus 3km v tempe 5:00/km. Nasledovalo depo, prezlečenie do cyklistického, rýchle zjedenie cestovín, ktoré som mal nachystané už v mikrovlnke a vyrazil som na cyklistiku. Plán bol 145km v základnej vytrvalosti vo zvlnenom teréne po všeliakých zapadlých cestách.


Vyrazil som, slnko už krásne svietilo, ale bolo stále chladno. Nič to, dúfam, že sa zohrejem. Ma to aby som sa dostal na kľudnejšie cesty musím prejsť asi 600m úsek po hlavnej ceste, ktorý začína na 4. kilometri, potom odbočím na vedľajšiu a je to kľudnejšie. A práve tu sa to stalo. Práve na tej vedľajšej stálo auto na stopke a akože mi dávalo prednosť, teda to som si myslel ja, idúci po hlavnej ceste a odbočújúci doprava práve na tú vedľajšiu cestu. Lenže pán vodič, zrazu vypálil na hlavnú a doslova ma zostrelil na križovatke. Trafil ma do zadného kolesa a doslova ma odstrelilo na ostrovček (našťastie a tam som ľahol). Išiel som asi tak 28-30km/h, tak si viete predstaviť, keď do vás z boku našije plechová krabica, čo to urobí ...
Neviem, či by chlapík vôbec zastavil, keby som po ňom nezareval, kopu vulgarizmov ...
Prišiel ku mne a hovorí, čo sa stalo? Nezmohol som sa v tej chvíli na slovo. Potom mu hovorím, že ma zostrelil z cesty, či si to vôbec uvedomuje. Dočkal som sa odpovede : "Že to sa stáva, on ma nevidel ... " Hovorím mu to sa stáva? To snáď nemyslí vážne, veď čo chýbalo a mohol ma zabiť, stačilo keby ma neodstrelilo vedľa, ale na cestu, alebo jemu pod kolesá ... . Bol som poriadne dotlčený ... rátam kosti, zdá sa že je to OK, veľmi ma bolí bedrový kĺb, je poriadne narazený, tak isto lakeť a najhoršie je na tom päta. Tá bolí úplne hrozne. Inak sa zdá OK. Kontrolujem Tarmaca, tiež na prvý pohľad OK, dokonca aj narazené zadné koleso je v poriadku. Nahodím spadnutú reťaz a testujem, či všetko funguje. Našťastie funguje a tak chlapíkovi hovorím, že nech si nabudúce dáva väčší pozor. Ešte raz sa mi ospravedlnil a myslím, že až ku koncu mu dochádzalo, čo vlastne urobil, podali sme si ruku a ja som si povedal, že skúsim tréning dokončiť.

Aspoň mi už nebola zima :).

A tak idem ďalej ... vlastne už nič zaujímavé, iba päta bolela strašne, ale jazdiť sa s tým dalo, a bedrový kĺb tiež poriadne ožíval a hlavne pri jazde zo sedla, ale vydržal som to a dal som celých 145kilometrov, takže po havárke ešte 140km.

Jazdil som to 4hod 49min - takže priemer 30km/h.

Prišiel som domov a až tu zisťujem, že pri páde sa mi odlomil kufor na tretre a mám oškreté sedlo... .

Ešte jedno, teraz rýchle depo a vyrážam na beh, teda chcem, ale neviem či to pôjde. Chodiť nemôžem, na pätu sa vôbec nedá stupiť, ale paradoxne behať môžem, pretože od jari behávam cez špičky a na päty vôbec nedopadám. Takže bežať som mohol :). Odbehol som 7,2km v tempe 4:48 na úplnú pohodičku.

Takže toto bol môj dnešný tréning - celkovo 20km behu a 145km cyklistiky a jedna havária :)

Som síce trochu doodieraný, chodiť nemôžem, ale bežať áno a tak zajtra hurá do ďalšieho tréningu ... ten dnešný trval 6hodín a 19 minút naraz :)

10 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Pepo ty ses teda blazen, Hlavne ze se nic nestalo, podle nadpisu uz sem se lekl, ze bude nejaky vycet zlomenin. IM

Secan povedal(a)...

Boja jeho! Tak aspoň že trénink byl kvalitní :) Když sem to včera v noci četl, tak sem se taky děsil toho, že konec sezóny je v háji. Ne však u Vrábelmana :) Normální smrtelník v tom lepším případě otáčí domů.. Ironjožo ne, ještě to odjede a pak odkluše ... RESPECT!

Unknown povedal(a)...

Jsi klikař. Takže gratuluji. Já jinak klidný a mírný člověk všem dementním řidičům, co ohrožují cyklisty nemůžu přijít na jméno a taky to dávám najevo. Jednou se se mnou chtěl jeden dokonce prát. Tak jsem se mu vysmál a jel dál. V rámci kvalitnějšího tréninku přemýšlím, že si místo držáku na druhý bidon nainstaluji držák na dlažební kostku :) a budu ji příležitostně vrhat po autech, co mi nedávají přednost anebo kolem mě projíždí s 30cm odstupem. Tak ať to běhá a jezdí už bez nehod.

Aldaman povedal(a)...

Tak to jsi měl ale z prdele kliko Pepo. Mě tak sejmulo auto na kruháču, když jsme jel z práce na Libertě. Auto jelo pomalu, ale nazastavilo, já jel pomalu a čekal náraz, ale jak mě trefil do zadního kola, nebylo šance se udržet a byl jsem rázem na zemi.

Hlavně, že je to bez zlomenin a jsi na živu !

A jako správný IM jsi trénink dokončil :-)))))

Vl001 povedal(a)...

Dokončení tréninku po srážce je věc, která tě pochopitelně nikam neposunula, ty to víš a stejně prostě musíš, že:-) Tak ať je zbytek sportovní kariery bez podobných příhod...

Anonymný povedal(a)...

To ja zasa, keď som si prečítal nadpis, hneď ma napadlo"jeje, auto pôjde do šrotu, alebo prinajlepšom do servisu". Dúfam, že ťa takáto malá kolízia neodradí od tréningu. Trénuj, chlapče, trénuj a nezabudaj, viac a rýchlejšie.))) Všetko dobré. 010

Anonymný povedal(a)...

Najprv dlho nepíšeš, vraj sa nič nedeje tak nie je o čom. A ked už napíšeš, tak pomaly zo špitála.Som veľmi rád že sa ti takmer nič nestalo.Dokončenie treningu po zrážke a tvoj beh s narazenou pätou je mi veľmi povedomé.Drž sa chlape.Ondriško

brunner povedal(a)...

Jozef ty si proste IRON :). Prajem skoré uzdravenie bolačiek... Inak tento rok spoznávam tiež samých nových kamarátov na bicykli. Vždy slušne pozdravým zavretou päsťou...

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Pepo, omlouvám se, ale jestli je to tak, jak píšeš, tak jsi trouba. Trval bych na policii a vyčíslení škody i fotodokumentaci pro pojišťovnu. Jistě, moje priorita tréninku je jiná, než Tvoje a netuším, jak moc jsi pro fatální případ pojištěn ve prospěch zbytku rodiny.
Ze srdce Ti přeju, aby toto byl poslední zaznamenáníhodný problém sezény 2010/2011

Anonymný povedal(a)...

on ma este sezonu 09/10 :) Juro