piatok 10. decembra 2010

Amerika - záver - pokračovanie

Ako som to skončil minule? Asi tu, ale posledné vety si je dobré zopakovať :)

Američania? Tak z tohoto som mal fakt obavu ... čo to budú zač. Mimozemšťania, nafúkaní patrioti, alebo úplný idioti, zadubení tučniaci, najinteligentnejší a najsofistikovanejší národ sveta, normálni ľudia ????


Fakt som nevedel, čo ma čaká. Marek povedal jednu múdru vetu, a pokiaľ podľa nej postupujete v Amerike, malo by to dopadnúť dobre. Povedal "Amerika je zmes všetkého možného, ale pokiaľ si vieš vybrať to správne, tak je tam super." Ani som nevedel, akú ťažkú pravdu vyslovil ... fakt je to výborná charakteristika Ameriky a dobrý návod, ako tam fungovať.

Celkovo, ľudia s ktorými sme prišli bližšie do kontaktu boli skvelí ...

Peťo Polakovič ... je vlastne tiež už Američan, ale zároveň je to bomba chalan z východného Slovenska. U Peťa nám bolo úplne skvele ...

Peťo s kolobežkou :)

Potom sme prišli k Paty. Paty je nenormálna baba. Ťažká manažérka, spinningová inštruktorka, baba zapálená pre triatlon ... Paty si zobrala kvôli nám dokonca aj dovolenku a to sa v Amerike nerobí, lebo jej tam veľa nemajú, vozila nás kde sme chceli, trénovali sme s jej klubom, boli na ich tlačovke a "besede s Mirindou". Proste Paty bola skvelá a pevne verím, že ju ešte niekedy stretneme, či už v Miami, keď si tam pôjdeme zatrénovať, alebo že by v Panama City Beach na IM Florida 2011? Áno Paty sme doslova prevrátili život a v deň pred štartom IM Florida sa objavila v Panama City Beach, aby nás povzbudila (veď to mala iba 1000kilákov) a okrem iného už je na štartovke pre rok 2011:))) Paty ďík za všetko.


Na Floride sme bývali u Davida a Lin DeMartinos spolu s Peťom Vabrouškom. Bolo to krátke ale dobré, Peťo je kopa srandy a DiMartinos sa o nás pekne postarali ...

David a Lin De Martinos

Vabrouch :)

Potom prišla Arizona.

Na letisku som vyslovil jednu vetu ... Marek vie ... Keby pre nás prišiel ... A v tom sa objavil Jeff - doslova skvost medzi Američanmi. Človek tak milý a v pohode, že sa to vlastne nedá ani slovami vyjadriť. Videli ste niekedy Yesmana? Myslím tú americkú komédiu s Jimom Carym. Ak nie, určite si ju pozrite. Okrem nového športu, fotojogingu, ktorý si ma mimochodom úplne získal, dostanete aspoň hmlistú predstavu o Jeffovi. Vyslovíte nejakú požiadavku? Jeff vám odpovie OK, no problem. Yes. Jeff nás zaviedol do ich nádherného domu v Carefree kde sme fakt zistili čo je to veľký dom :). Mali sme sa tam ako doma. Síce nám trvalo asi 2 dni, kým sme sa naučili ovládať všetky tie sofistikované kuchynské spotrebiče a naučili sa na prvý krát trafiť do našej izby ... ale inak sa o nás Jeff s Jodi starali priam skvostne. Nehovoriac o našej trojdňovej pánskej jazde s Jeffom na Grand Canyon. Tam s Jeffa spadli aj posledné zábrany a bolo. Jeff s celou jeho rodinou nás skvele povzbudzoval na preteku a samozrejme aj u Jeffa sme zanechali nezmazateľnú stopu. Jeff ešte nikdy nešiel dlhší triatlon ako olympijský a nikdy ešte neodbehol polmaratón, dokonca nikdy nebol na turistike dlhšej ako 3 hodiny. V kaňone si prekonal osobák v turistike o viac ako 4 hodiny (podľa toto aj vyzeral) a samozrejme už je prihlásený na Ironman Arizona 2011 :))). Jednoducho, kam prídeme, tam urobíme prievan ...

Jeff a Jodi

Jeff, Jodi ... big respect, thank You our Friends I hope we meet us in Europe next summer and in Arizona in November ...

A ešte je tu Kevin. Majiteľ triatlonového obchodu Tribe Multisport. Pozrite si ho na facebooku. Toto je príklad človeka, úplne zanieteného pre správnu vec - pre multišport, triatlon, človek, ktorý doslova prežíva svoju prácu, úplne sa v nej našiel. Jeho "práca" nespočíva iba v predávaní, ale organizuje tréningy, preteky, na veľkých pretekov organizuje dobrovoľníkov ... A hlavne všetko to robí úplne skvele ... takto to chodí, keď vás práca baví.

Vďaka Kevinovi sme dostali kontakt ja Jeffa, takže vidieť ako je všetko prepletené ...

Veľmi radi sme s Marekom prijali ponuku štartovať za Tribe Mukltisport na IM Arizona. Bodaj by nie, dostali sme nové dresy, visory ... a veľkú zľavu na všetko, čo sme len chceli ... ale my sme chceli iba pretekať a to vo farbách TRIBE - Kevin, bolo to skvelé veľká vďaka za všetko, ubytko, podporu a skvelú náladu ...

Kevin ma ženie do cieľa :)

Tak toto boli Amíci, s ktorými sme prišli do styku ... úplne prekonali moje očakávania, môžem to uzavrieť že s takouto ochotou a zanietením som sa fakt ešte nestretol. Začínam to tam mať naozaj rád a veľmi by mi chýbalo, keby som sa tam už nikdy nepozrel ...

Ale toto je už úplný záver. Musím si dať od triatlonu aj od blogovania nejakú dobu pohov. Odpretekal aj napísal som toho tento rok viac ako dosť a tak je na čase užívať si oddych ... veď ďalšia sezóna je v nedohľadne a ja ju určite bebudem začínať tak skoro ako tú v roku 2010 :). Ešte, ak sa mi bude chcieť napíšem v tomto ruku nejaké celkové zhodnotenie ... ale to až medzi sviatkami.
 
Takže dúfam, že tento blog z World Ironman Tour 2010 bol aspoň trošku zaujímavý a aspoň trošku vás pobavil. My sme sa s Marekom rozhodne nenudili a bavili sme sa v tom najlepšom duchu ... triatlonom!

7 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Jozo, za cely rok za pisanie a pretekanie 100/100 a velky respekt! :) Yorge

Anonymný povedal(a)...

Jozo, za cely rok za pisanie a pretekanie 100/100 a velky respekt! :) Yorge

Vl001 povedal(a)...

Díky za letošní psaní,jasně, dej si pohov:-)

Nicméně možná by to chtělo si z pohovu někam jen tak odskočit. Pro slot. Chápu, že tě letos Hawai nelákala, ale měl příští roku bude jiný. Těším se na report;-)

Anonymný povedal(a)...

... a jestli nezemřeli, tak žijí dodnes ;-)
Řekl bych, že tvé psaní blogu jde ruku v ruce s tvými výsledky.
Obojí je obdivuhodné a skvělé.
Takže ještě jednou díky za nahlednutí do "Ironmaního blázince" a hodně zdaru tobě i Markovi.
Téčko

Majk povedal(a)...

Vzdy kdyz jsem letos nasel novy prispevek na Tvem blogu tak vsechno ostatni muselo chvili pockat...:-) Diky za perfektni clanky, a super vykony! Doufam ze si s Tebou pristi rok nekde budu moct potrast rukou. Asi si ale budu muset vystat frontu...:-))

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Byla to fakt parádní Tvá parádní jízda, celý rok 2010. Díky za zprostředkování zážitků tady na blogu, aspoń na dálku Ti drželo palce hodně lidí v Čechách, na Moravě a třeba i na Slovensku :-)

Anonymný povedal(a)...

goygoygoioi
lkljlkролдрод момпромпорм пл
ромрммп