pondelok 19. marca 2012

Keď sa šofér nepozrie do späťáku pred tým ako otvorí dvere :)

Myslel som si, že zase dlho nič na blog nenapíšem. Ale dnešný deň bol výnimočný.
O jedenástej sme vyrazili pomerne veľká skupina na prvú cyklistiku, nech si zadok trošku zvykne. Dokonalé počasie, dokonalá jazda ... proste super. Dali sme 125km priemerom nad 32 km/h a bolo mi pri tom ako keby som doma ležal v obývačke v kresle ... proste pohodová jazda ... až na posledných 100metrov pred domom.

Išiel som okolo susedovho auta, no a on sa zrazu rozhodol, že vystúpi :))). Otvoril dvere, samozrejme sa nepozrel do späťáku a v tom prásk... Ramenom som vpálil do dverí, preletel aj s bicyklom cez dvere a už som sa aj váľal na zemi ... Bicykel rozletený, zadné koleso mi vyletelo z upináku ... proste masaker. Okolo mňa 10 ľudí, chceli volať sanitku, a tak som ich musel ešte ja ukľudňovať, že nech neblbnú, že to iba strašne bolí ale že som celý a nech sú len chvíľu ticho a nechajú na ležať ...
Čo nasledovalo? Nejako mi pomohli na nohy, skúsil som opraviť bicykel, čo sa aj takmer podarilo ... iba korman som nevedel vyrovnať ... a odmotal som sa domov.
Tam mi deti pomohli vyzliecť, lebo narazené rameno bolí tak, že nezdvihnem ruku ...
Mám otlčené koleno, lakeť, bok na ramene hrča ako svet ... ale idem do toho, narýchlo povolávam Danku, nech sa prezlečie a ide to so mnou rozbehať (pre istotu) a tak za chvíľku už odkrivkávam prvé kilometre. Predsa len som bol energeticky na nule a tak som iba vyklusal 8 kiláčikov po 4:50/km. Ale Danka aj tak nestačila. Ku koncu už koleno slušne bolelo a rameno len tak viselo, zdvihnúť ruku bolo úplne neriešiteľné. A tak sa skončil krásny sobotný deň.
Dopisujem to až v pondelok ráno.
Koleno v sobotu do večera neskutočne zatuhlo a nedalo sa zohnúť a tak som si fakt ľahol s obavami, že ráno to bude poriadna tragédia.
Ale nebola. Napodiv, ráno som mohol kolenom hýbať, problém sa presunul na narazený bedrový kĺb. Chodiť hore schodmi skoro neriešiteľné ... a tak som usúdil, že z nedeľného behu nebude nič. Aspoň som to skúsil rozbicyklovať. Dal som si 62 kiláčikov a celkom to išlo. Cez dediny som jazdil ako posratý a autá a cyklistov som obchádzal pekne zoširoka ...
Čo z toho všetkého vyplýva? Asi nič moc, len dúfam, že som si pády vybral už na celú sezónu a som rád, že sa v podstate nič tak strašného nestalo. Ale inak preletieť cez dvere auta je poriadna šupa, aj keď idete iba 20-kou :)))
Veľa šťastných kilometrov ...

11 komentárov:

SHOCKER :) povedal(a)...

Mal by si prist na skolenie o bezpecnosti trenovania k Imrovi Holeckovi - ten uz slusne artikuluje a da ti zopar rad.... :)

Kazdopadne tak pekny zazitok, a taky kratky clanok.......saaakra, kde su tie tvoje 20strankove trachtaty ked si bol v embrune a v duchu Karola Polaka si na 15strane rozoberal okluznu frontu a pocasie nad galibierom :)

Advid povedal(a)...

No tak hlavně, že se ti nic nestalo. My Lloret taky ve zdraví všichni přežili. :-)

Ale vytáhnout někoho na klus a pak mu utéct není vůbec hezké.

Jozef Vrábel povedal(a)...

Advid:
Áno na takéto situácie si v Lorete spomínam aj ja ... uvisel so iba niekedy aj to iba náhodou :)

Jozef Vrábel povedal(a)...

Nemčík - neprovokuj. O 10 dní ti dám nejakú tú lekciu z kaskadérstva ... v Trogire sa rozršotujeme namaderu!!! Dúfam, že iba tréningom. Jazdi, aby ta nebolela prdel ...

Advid povedal(a)...

Myslel jsem tebe a Danku. Ale v Lloretu to tak bylo taky. :-) Ale první den jsem si vzpomněl na rok 2009 a běhal většinu svým tempem.

Advid povedal(a)...

A pro jistotu i jinde. :)

i4o povedal(a)...

Manzelka mi hovori, z toho chlapa si priklad neber :). A ja s nou veru musim suhlasit.

Jozef Vrábel povedal(a)...

Advid:
Ja som jej neušiel, ako náhle som bol cca. 100m vpredu poslušne som sa otočil, vrátil sa 50m za ňu a takto to išlo dookola ...

Anonymný povedal(a)...

A bylo to zase stejný Pepo, jednou dokonce utekli i mě :) IM

brunner povedal(a)...

Bisťu... toto može prežiť iba železný muž! Ja by som ostal namotaný na tých dverách :-) Prajem už len všetko dobré aj k dnešným meninám :-)

oravaman povedal(a)...

Mne sa stalo nieco podobne minuly rok. Vysiel som z domum dal som si ksratku, okolo bratrancoveho domu, asi 150m od nasho domu, je to asflatka a minimalnym klesanim. videl som ze su na dvore cela familia, tak som sa im snazil zamavat... v tom mi podskocil volant na nejakom hrbe, dlane sa mi smykli z volantu, padol som rozkrokom na ruru, hrudou na volant a takto asi po 5 m ma vydrbalo na pravy bok. Vysledok? poodierany, roztrhane gate a windstoperka, narazne bedro a rameno, rozbity laket, skalky zarite v dlani a na prste. rentgen bol fajn, tak som si vydychol ze to nie je zlomene, ale neplaval som mesiac, nebikoval 2 tyzdne, o behani ani pocut... A jazva na bedre mi ostala, asi dozivotne.... A siel som cca ako ty, 20kou... Po pode ma v prvom rade zaujimal moj carbonovy priatel, ale az na par skrabancov bol v pohodke. sadol som na bike, odslapal som palnovanych 30km v krutej bolesti, a potom som ledva dosiel domov a valil som do nemocnice... Tak prajem skore uzdravenie:) Drz sa!