štvrtok 3. decembra 2015

Nové tváre v TRIsporte – Jožko a Nikolas Gašparovci

Po zaregistrovaní nášho klubu do Slovenskej triatlonovej únie sa začíname rozrastať. Ešte pred oficiálnym začiatkom účinkovania klubu sme mali upečenú dohodu s našimi kamarátmi Jožkom a Nikolasom Gašparovcami, že nás v tom nenechajú samých a budú pretekať s nami.


Jožko a Nikolas so svojim vzorom Richardom Vargom

Mnoho ľudí si myslí, že TRIsport bol založený ako „rodinný“ klub a je spojený iba s menom Vrábel. Rád by som to vysvetlil, že to tak nikdy nebolo myslené a od začiatku sme otvoreným klubom.
   Nejako sme však začať museli a tak sa so značkou TRIsport stotožňovali hlavne Jožko a Margarétka Vráblovci a ich rodičia.
   Všetci doterajší členovia klubu, teda rodina Vráblová, sme veľmi šťastní, že do klubu vstupujú naši dlhoroční kamaráti Jožko a Nikolas Gašparovci.





Takto chalani začínali ...

   Všetky deti v klube sa poznajú už dlhé roky, vlastne už si ani presne nepamätám od kedy, tak je to už dávno...
  Už niekoľko rokov každodenne spolu plávajú, absolvovali sme spolu niekoľko cyklistických tréningov, dokonca sme v lete boli spolu na sústredení v Štúrove a na Starej Myjave.







Budem písať v prvej osobe, teda za seba, lebo chcem aby tento článoček bol osobný. A to preto, lebo som si  postupom času týmto chlapcom vybudoval určitý vzťah.

S chlapcami aj ich maminou Beátou sa stretávam už roky a viem čím si prešli a ako sa boria so životom.

V prvom rade musím povedať, že chlapci sú dobrí. Tým myslím, že sú nesmierne priateľskí a dobrosrdeční. Je medzi nimi iba rok a pol rozdiel, ale každý sú úplne iný. Starší Jožko je neuveriteľne zhovorčivý, otvorený, veselý ... taký malý nezbedník, zato mladší Nikolas je utiahnutejší, mlčanlivejší, ale rovnako správny chalan ako Jožko. Nikdy som od chlapcov nevidel ani náznak nejakého zlého úmyslu, podrazu ... proste je to presne materiál pre náš klub.






Chlapci nie sú žiadny triatlonový začiatočníci. Majú už odpretekaných niekoľko sezón v žiackych kategóriách v Slovenskom pohári v triatlone. Dokonca v roku 2012 Jožko Gašpar dosiahol celkové tretie miesto v celkovom poradí v kategórii mladších žiakov.
 S ďalším vzorom ... Petrom Saganom
... a s ďalším,  Jožko so svojou maminou

To že sa venujú tomuto krásnemu športu je hlavne zásluha nesmiernej obetavosti ich mamy, ktorá roky bojuje s veternými mlynmi a iba vďaka jej totálnemu obetovaniu chlapci mohli trénovať a pretekať. Poznám veľmi dobre celú históriu ich trénovania a pretekania, viem že chlapci chcú a keď budú mať vytvorené primerané podmienky budú napredovať... Viem, že im nevadí každodenne ráno vstávať a skákať do vody a trénovať. Obaja aj s maminou a tatinom milujú cyklistiku ... behanie ich síce bolí, ale na to sme tu my, aby sme ich z tejto chorôbky vyliečili :) ...
 Počas tréningového kempu na Starej Myjave ... tréningový Superprestige cup, na štarte všetci TRIsporťáci, dokonca aj s pani Vráblovou :) - hlavný rozhodca Miško Varga, pretekali aj také hviezdy ako Simon Brunovský, Matúš Haďák Kozlovský a Ivetka Tothová ...


Tréning duatlonu, kompletný TRIsport + Maťo Mičík a Samko Brunovský ... Stará Myjava


Tak milí Jožko a Nikolas vitajte v TRIsporte, nech ste s nami šťastní ...

Reakcie:

Jožko Vrábel
Chalani sú veľmi milí, dobre sa mi s nimi chytali ryby. Sú príjemne ukecaní v bazéne... Som veľmi rád, že budeme spolu pretekať za TRIsport.

Margarétka Vráblová
Som  veľmi rada, že budú so mnou v klube. Podľa mňa sú veľmi dobrí kamaráti a vždy ma na pretekoch povzbudzovali. Vedia veľmi dobre plávať a bicyklovať.

Žiadne komentáre: