pondelok 21. decembra 2015

1. kolo slovenského pohára žiakov v aquatlone- Nové Zámky


Nikdy sme sezónu nezačínali tak skoro, ale Nové Zámky nám ponúkli perfektnú možnosť odtestovať sa, kde sa nachádzame po jesennom prípravnom bloku.
Pre náš nový klub to bola mimoriadna udalosť, lebo to boli prvé preteky v jeho histórii. A ako sa nám viedlo? Mimoriadne dobre.

 
Najmladší žiaci, nádeje do 11 rokov pretekali na trati 200m plávania a 1km beh a pretekali spoločne aj so svojimi staršími kamarátmi z kategórie mladších žiakov (do 13 rokov).



Tu sa predstavila Margarétka Vráblová. Svoju 200-ku zvládla profesionálne ... začala s rozvahou a po prvej 50-ke bola posledná, čo veštilo, že všetko bude v poriadku. Postupne sa prepracovávala dopredu ... až nakoniec doplávala prvá medzi najmladšími dievčatami v čase 3:00,8.  Je to celkom pekný osobáčik a zase sme sa posunuli o krôčik vyššie...
 
Na 1 km behu vybiehala prvá , ale s minimálnym náskokom na svoje súperky. Predviedla ale parádny bežecký výkon, trať preletela najrýchlejšie na 3:54,8 a pomerne jasne zvíťazila. Predbehol ju iba jej večný súper Boris Bátovský.
 
Margarétka sa počas jesene posunula na ďalší level a je na dobrej ceste byť v lete pripravená...


Potom spoločne štartovala kategória starších žiakov a kategória FIT (bez rozdielu veku). Preketalo sa na tratiach 400m plávanie a 2km behu. V týchto pretekoch sa predstavili obaja naši Jožkovia ... Vrábel aj Gašpar.


Jožko Vrábel po prvý krát pretekal na dlhších tratiach (posunul sa o kategóriu vyššie) a Jožko Gašpar vekom dorastenec si skúsil kategóriu FIT.

 
Plávanie malo byť hlavne pre Jožka Vrábla zásadným testom toho, čo v jeseni urobil. Svoju 400-ku odplával tak na trojku. Dopustil sa zásadnej chyby, že si zle založil okuliare a následne mu ich hneď po štarte zaliala voda. Potom mal problém skoro pri každej obrátke, kde sa sústredil či vôbec niečo vidí a už menej sa sústredil na samotný výkon. Popri tom všetkom zabudol počítať bazény a svoj výkon zakončil namiesto finiša efektnou kotúľovou obrátkou a odrazom... Výsledný čas na 400m 5:58,4 bol slabší ako sme si naplánovali, ale ešte ho úplne nedištancoval z pretekov.
 
Jožko Gašpar plával úplne parádne. Túto jeseň urobil zásadný výkonnostný skok a myslí, že potenciál zlepšovania sa je stále obrovský. Plával krásne, vyrovnane a svoju 400-ku odkrútil za 5:29,5.

Chlapci tak išli do behu na 2 km s rôznymi cieľmi. Jožko Vrábel musel zabrať, aby sa posunul vyššie a Jožko Gašpar bol po plávaní najrýchlejší v kategórii Fit a tak išlo o to, udržať pódium.
 
Jožko Vrábel rozbehol beh uvoľnene a primerane rýchlo. Ako jediný nespomaľoval, ale svoj beh stupňoval a v závere sa posunul do úplného čela aj pred dvojicu dievčat Nora Jenčušová a Zuzana Daňová, ktoré mali po plávaní pomerne zásadný náskok. My berieme preteky tak ... keď sme pred Norou, tak je to dobre, keď sme za ... mohlo to byť lepšie J. Jožko preletel bežeckú časť na 7:28,5, čo bolo o triedu inde ako všetci ostatní a zaslúžene vyhral.
 
Jožko Gašpar zviedlol nerovný boj s chalanmi v najlepších dospeláckych rokoch. Bežal, podľa mňa jeho zatiaľ životný beh za 8:24,8, ale nakoniec to stačilo na 4. miesto. Viem, že bol po pretekoch trochu smutný a medaila by mu určite urobila obrovskú radosť, ale predviedol, že vie nielen plávať, ale aj beh mu pôjde.  Potrénujeme ... a výsledky sú iba otázkou času.
 
Po dobrom obede a vyhlásení sme sa celá naša 5 členná výprava pobrali domov s medzipristátim v Trenčíne na vianočných trhoch a v pizzérii Vega, kde sme sa doslova prežrali pri príležitosti ukončenia starej sezóny a začiatku tej novej :) ... a bolo nám moc a moc dobre.
Tak toto boli naše prvé TRIsport - ťácke preteky a hneď dve víťazstvá v slovenskom pohári!!!
Ešte nakoniec moc ďakujeme usporiadateľom v Nových Zámkoch za perfektne zvládnuté preteky, dokonale zvládnutý systém štartovania Gundersenom a za výbornú atmosféru pri obede a vyhlasovaní.
Želáme všetkým krásne a pokojné Vianoce a veľa šťastia, zdravia a úspechov v Novom Roku!!!

Žiadne komentáre: