pondelok 24. augusta 2009

Malý predkrm - Alpské kopečky

Keďže sme boli na dovolenke vo Francúzkych aplách, nedalo mi a musel som si prejsť zopár známych horských pasov. Žiaľ iba autom, hoci bicykel som mal stále v kufri a takje som dúfal, že aspoň nadol sa odveziem, ale manželka nenabrala odvahu zviezť auto dole kopcom a tak zostalo iba pri prianí. Nevadí, ja sa vrátim a na bicykli.
Takže tu sú :

Col du Lautaret 2058m


Col du Sarenne 1999m



Alpe-d' Huez 1850m



Alpe-d' Huez - vrchol Pic du Blanc 3330m

Col de la Croix de Fer 2067m


Col du Telégraphe 1566m


Col du Galibier 2646m

Col d' Izoard 2360m



Risoul 1850m

Ono sa to zdá, že je to zopár vrcholov, ale cesta po nich mala cca. 500km. Viac som ich žiaľ nestihol, ak keď by som moc rád. Tie ostatné ako Les Menuires, Méribel, Courchevel, Val Thorens, Val d' Isere, Tignes, Les 2 Alpes a La Grave som síce už všetky navštívil, ale iba v zime. Na letnú návštevu si ešte budem musieř počkať. Týmto by som ešte raz chcel poďakovať mojej drahej manželke a detičkám a zdieľali moje nadšenie na ceste po kopčekoch. Nakoniec som si ešte na bicykli struhol výšľap z Embrunu do Les Orres dva dni po deichánku. Celkom pekný výstup prevýšenie 900metrov na 14tich kilometroch.

8 komentárov:

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Pepo, tam Ti ale musely cukat nohy co?

Jozef Vrábel povedal(a)...

Ječmínku, máš pravdu, nohami mi kadečo cukalo, lebo som tam bol deň po pretekoch :-) a potom aj ten ďalší, ale to som si už dal navečer výšľap do Les Orres, aby som cukanie skludnil.

010 povedal(a)...

Jozef, ja iba dúfam, že si to všetko dal na biku

Palo povedal(a)...

aaaaaaaaaaa, kedy uz bude report z Emrbunmanu???????
Neviem sa dockat
A samozrejme blahozelam

Jozef Vrábel povedal(a)...

Palo, už sa na tom intenzívne pracuje. Ospravedlňujem sa ti, že som ti neposlal odpovede na otázky, ale Marek mi to poslal na mail, na ktorý som sa nevedel dostať, tak to proste nešlo, sorry.

Šewy povedal(a)...

V úterý jsem jel Stelvio z Prata, start z 940 konec v 2750 a to všecko na 25km, byl to mazec. Pral jsem se s tím 2:20 na převodu 39/25. Další kopce oproti tomu byla zívačka. :-)

Jozef Vrábel povedal(a)...

A potom že netrénuje - ha-ha.

Šewy povedal(a)...

Však to byla dovolená. ;-)