utorok 12. januára 2010

Plány na sezónu 2010 – časť prvá.

No, ako by mala vyzerať? To keby som vedel. Aj by som mal plány ako aeroplány, lenže ono to nie je také jednoduché.
V prvom rade: Nedávam si žiadne ciele, čo sa týka dosiahnutého času. Chcem iba pretekať, pretekať veľa a tak aby som mal z toho radosť. Proste chcem byť šťastný triatlonista :))))).
Teraz je dosť blbé obdobie tupého hlušenia a človek iba trénuje a vôbec nevie na čom je, niet sa s čím a ani s kým porovnať. Najhoršie je to, že ani ten tréning človeka moc nebaví. Plávať sám medzi prsiarmi na verejnosti je hrozná nuda a je to nemotivujúce. Cyklistika v podobe trenažéru je doslova cvičenie nervovej sústavy. Vydržať 3-4x do týždňa 2 hodiny na trenažéri vyžaduje naozaj železné nervy a pritom viem, že by som mal viac. Ale priznávam, že som psychická mäkkota. Beh je asi to jediné, čo neflákam. Snažím sa, bojujem, behám v mraze, vode, blate, snehu. Behám rýchlo aj dlho, kopce v teréne aj asfalt. Čo ma naozaj štve je to, že nikde na Slovensku nie je ani stopa po snehu. Absolútne sa nedá bežkovať a to ma štve. Pretože som na to dosť spoliehal. Je to ideálny spôsob ako absolvovať dlhé tréningy, ktoré by som potreboval ako soľ, ale čo sa dá robiť. Asi to budem musieť prežiť s krátkymi tréningami v trvaní do dvoch hodín. Ale späť k téme.

Už to vyzerá, že sezónu začnem 27. februára v Malajzii. Pocestujeme spolu s Marekom Nemčíkom od 19.2 do 2.3. Od tohto preteku si nič nesľubujem, lebo sa naň v podstate nedá pripraviť. Ísť z fleku 180km cyklistickú časovku bude asi poriadna pecka a potom maratón v 38 stupňovej horúčave a 100% vlhkosti. A navyše ja teplo fakt nemám rád. Ale nevadí, dúfam, že to bude pekný výlet, zavŕšený ironmanom v turistickom tempe. Ešte je stále otvorené, či budem pretekať ako Age group, alebo ako Profi. Aby som to uviedol na pravú mieru. Rozhodne sa nechcem hrať na profíka, rozhodne tam moja výkonnosť nesiaha, ale je tu možnosť, že ako profík sa budem môcť zúčastniť značného množstva pretekov, a to dokonca za jedorázový poplatok 750 USD. A kto by si nechcel zapretekať na závodoch ako je JAR, Lanzarote, Nice, Klagenfurt, Zurich .... . Len ešte stále neviem ako to bude s prihlasovaním a preto váham. Má to aj jednu tienistú stránku. Budem musieť stále vypisovať a posielať formuláre na WADA ohľadom miesta pobytu atď. Proste boj s dopingom. Ale to by som niejako mal zvládnuť. Potom sú tam samozrejme aj výhody ako je štart bez tlačenice z prvej vlny. A pretože mi všetci odplávajú, tlačenica nebude hroziť počas celej plaveckej časti. A k tomu ako bonus – férová cyklistika – aspoň v prvom okruhu. Ale zase je tu aj negatívum. SO 100% istotou sa nemôžem kvalifikovať na Hawai. Takže fakt neviem.
Ešte by tu bola možnosť skúsiť prvý pretek ako Age group (Malajziu) a potom by sa videlo. Aj keď bez poriadnej prípravy možnosť kvalifikovania sa v Malajzii vidím ako nereálnu. Ale možno by som to mohol skúsiť. Čo ak by to náhodou vyšlo a pozrel by som sa potom do Kony? Nie, že by som si na Hawaiský štart nejako potrpel, ale predsa ... . Potom by sa ovšem celá sezóna prevrátila hore nohami a asi by som si zapretekal iba u nás doma a šetril bubáky na jeseň. Takže fakt neviem ako na to. Isté je iba jedno. Začínam 27.2. v Malajzii. Potom by som chcel ísť 25.4. do JAR. Na týchto skorých termínoch je zlé, že sa mi asi nepodarí ísť do môjho obľúbeného Lloret de Mar. Predsa len by som ťažko doma obhájil, že týždeň po návrate z Malajzie pôjdem na 2 týždne sa flákať niekde do Španielska. Ale nikdy nehovor nikdy. A ako to bude ďalej. Netuším. Uvidím. Teraz musím iba poriadne začať bušiť (v rámci možností), aby to v Malajzii nebola totálna hanba :))).

13 komentárov:

SHOCKER :) povedal(a)...

Ja mat Tvoje starosti - pojdeme do malajzie a tym 50kilovym smradochom ukazeme jak sa preteka bez treningu :)
Nie je umenie dat IM pod 12hodin ked mas namakane uprostred leta :) ale dame si riadne do rypaku , ja som sa tam pred rokom trtkal 14hodin takze ked to teraz dam pod 11 tak to bude zlepsenie jak hovado :)

PROFICI ZO SUPERNOVY UKAZU SVETU KDE MA BARAN P..... /podvozok :) :) :)

Anonymný povedal(a)...

To by bylo, kdyby ta Kona vysla :-)) kazdopadne se tesim, ze si poctu, co sis uzival a preju, at plany vyjdou.
mapo

Anonymný povedal(a)...

Plavání na veřejnosti je dost peklo. S Tvou výkoností můžeš klidně chodit trénovat s plavcema.
Máš dobré, že Ti za pár týdnů začíná sezona, donutit se trénovat až na červen je horší. K dilematu age x profi. Můj názor je ten, že bys to měl určitě zkusit. Na AG máš času dost, přinejhorším vlétneš nadupanej do 40-tek. A i z profi se dá dostat na Hawaii. Příležitosti by se měly využít, někdy už se nemusí opakovat. Každopádně ať se rozhodneš jakkoliv, tak to bude dobře. Držím palce. A brzy bude další test o:)
petrhal

Aldaman povedal(a)...

Já, kdybych na to měl, tak bych se rozhodně pokusil se na Hawai kvalifikovat, a jelikož ty na to máš tak není co řešit. Později by jsi si to vyčítal, že jsi to nezkusil.
Přijeď k nám u nás je sněhu dost a na běžky ideální :-).
Já běžky nemám, a zase bych uvítal, kdyby tu žádný nebyl a dalo se běhat. Ať už je obleva :-).

Přeji hodně štěstí v Malajsii

Anonymný povedal(a)...

Slysis to Honzo, Pepa nam dava kosem, kdo nam bude tahat spice proti vetru teda nevim :( IM

zombice povedal(a)...

Slysim, resp. vidim :( lonksa treninkova skupina se nam nejak rozpada :(

Anonymný povedal(a)...

Mít na to výkonnost, tak raději závodím na špici AG a bojuju o slot, než být mezi profíky..ale zkušenost je to určitě lákavá.
M.

Jozef Vrábel povedal(a)...

Chlapci, systematicky pracujem na tom, aby bolo niečo aj z Loreta. Ale je to zatiaľ bez záruky.

Jozef Vrábel povedal(a)...

A ešte k tomu AG versus Profi. Áno je tu možnosť bojovať a vybojovať slot do Kony, ale tátu zrejme mude ešte dlho - pokiaľ ma to bude baviť. Ale možnosť byť profíkom je asi iba teraz (už som poriadne starý 37) a tá sa už nemusí opakovať. A povedať niekedy vnukom ako starý dedo, že som bol triatlonovým profíkom - nie je to lákavé :)))) ?

Anonymný povedal(a)...

Tak se koukej snazit, my ti za odmenu odtahame par plaveckych treninku, vis jak si byl vloni marnej :D IM

Anonymný povedal(a)...

A nebo vezmi i zenu a deti jako sem to udelal ja, Honza taky bere Ivcu. IM

Jozef Vrábel povedal(a)...

To asi nepôjde. Jožko už chodí do školy a 2 týždne off by bolo pre prváčika sila.

Anonymný povedal(a)...

Nikca chodi na stredni a taky to zvladne, je to jenom tyden, holky priletej ve stredu a odletej za se ve stredu. IM