nedeľa 7. februára 2010

My road to Langkawi (Malaysia 2010) 4. časť

Opäť poriadne v tréningu. Cieľom bolo odtrénovať za tento týždeň objem rovnajúci sa dvom ironmanom. Aj intenzita mala byť porovnateľná. A ako to dopadlo? Plával som 4x a naplával som 4 kiláky - všetko približne v tempe 1:30/100m. Bicykloval som 5x a našľapal som 341kilákov.
Rotor je motor
Opäť poriadne v tréningu. Cieľom bolo odtrénovať za tento týždeň objem rovnajúci sa dvom ironmanom. Aj intenzita mala byť porovnateľná. A ako to dopadlo? Plával som 4x a naplával som 4 kiláky - všetko približne v tempe 1:30/100m. Bicykloval som 5x a našľapal som 341kilákov. V tomto prípade bola intenzita nižšia ako preteková, ale v priemere som jazdil asi okolo 33km/h, niekedy viac, niekedy menej. Niektoré tréningy boli silové, niektoré kadenčné, tak aby tam bolo všetko. Čistú rovinu som nejazdil, buď časovku s 1% stúpaním, ale zvlnený profil so slušnými stúpaniami. Bežecky to bolo tento týždeň tiež v poriadku.

"Pracovňa" ráno
Nabehal som 87kilometrov v piatich tréningoch. Moc rýchlo sa behať vonku nedalo a tak sa to všetko pohybovalo okolo 4:30/km. A preto som raz nabehol aj do posilky na bežecký pás. Tam som chcel trošku potrénovať rýchlosť v teple a v prostredí, kde "vzduch stojí". Na behátku som dal 23 kilometrov riadeným fartlekom, rýchlosťou od 13km/h po 15,5km/h. Tento tréning bol fakt výživný - toto musím ešte aspoň 3x zopakovať. Bežecky som teda plán splnil, pričom intenzita bola určite vyššia ako tá preteková. Celkovo som odtrénoval 20,5 hodiny. A pocity? Zdá sa, že forma prichádza, a to dokonca taká, akú som asi ešte nikdy nemal a to vo všetkých disciplínach. Pláva to solídne, na bicykli točím watty ako sa patrí a beh je tiež solídny, teda na moje pomery. Teda silovo a rýchlostne by to malo byť OK, jediné, z čoho mám strach je vytrvalosť. Veľmi chýbajú dlhé tréningy a tak neviem čo som mnou urobí 10 hodinový pretek (teda dúfam, že viac to nebude, aj keď v Malaysii neviem, neviem). Veľmi rád by som vydržal na trenažéri aspoň 3 a pól hodiny, ale jednoducho na to psychicky nemám. Dve a pól hodiny bolo moje maximum. Tento týždeň som zvládol aj jeden ples, tancovali sme až do záverečnej, teda do 3:30 do rána. Mimochodom, pred týždňom sme absolvovali tiež jeden a aj tam sme blbli až do záverečnej. Samozrejme po plesoch som musel vždy nasadiť deň voľna, a takmer celý som ho prespal. A to som prakticky nič nepil, ale ponocovanie, nie je práve moja silná disciplína - proste a jednoducho chýba tréning.
Ale bola to pre mňa povinná jazda, aby som dostal priepustku z domu na "Supernova Ironman world serie tour 2010", ako sme z Marekom nazvali našich plánovaných 10 ironmanov , ktoré chceme absolvovať v tomto roku. S Marekom sme museli tento týždeň zariadiť aj poriadnu kopu iných vecí, nevyhnutných pre našu cestu. Prví sponzori sa hrnú, ďalších dúfam ešte zoženieme a všetko bude bomba! Poviem vám zorganizovať to, na čo sme sa dali bude poriadna fuška, ale keď to sa to všetko podarí ..... .

8 komentárov:

Aldaman povedal(a)...

Pěkné Pepo, a v tom obleku ti to sekne :-). Ty stíháš všechno :-).
Budeš, ale muset potrénovat i to ponocování, jak jinak by jsi chtěl v Otrokovicích s námam zapařit. My se na trati zdržíme o hodně dlouho než ty, tak aby, až my budemem v cíli ty nešel spát :-).

Majk povedal(a)...

Hlavne si vsimnete toho profesionalne-laskovneho tanecniho usmevu, ten me dostal...:-)
Drzim palce...

Ječmínek Máselník povedal(a)...

Pepo, kurňa, klobouk dolů před tím, jak to pěkně hrneš. Držím palce!

Šewy povedal(a)...

Laškovný úsměv je pro ženský. To si raději všimnu Pepovo natlakovaných lýtek. :)) Sem to tak trocu tušil, že nejsi žádnej troškař, ale že až takovej... pane, klobouk dolů a taky držím palce.

Anonymný povedal(a)...

Pepo, můžeš napsat nějaké informace o Supernova triatlon teamu. Založili jste si teď nový tým a kdo je v něm kromě vás dvou? Nebo to není oficiální tým... Každopádně držím pěsti. 10 ironmanů je pořádný zápřah na jednu sezónu. Tom

Anonymný povedal(a)...

Da, vjerojatno tako je

Anonymný povedal(a)...

ono sto sam bio oblicje za, hvala

Anonymný povedal(a)...

Tomy, Supernova je jeden z najstarsich klubov na slovensku, zakladali sme ho v 1993 ale po dlhych rokoch ked som tam bol sam, sa minuly rok ku mne pridal Miro Princik-obcasny pretekar a teraz som ukecal Joza Vrabela.A koho by zaujimala geneza Supernovy za posledne roky tak viac je toho tu -
www.zaxpeed.blogspot.com :)

prijemne citanie

marek