piatok 17. mája 2013

Martinský duatlon ... pokračovanie víkendu :)

Takže pokračovani našej víkendovej story ...
Hneď na úvod poznamenám, že som vôbec nemal v pláne písať takéto dlhočizné trachtáty ... ale keď sa raz rozpíšem nie a nie prestať ... musím s tým niečo urobiť ...
 
Na nedeľu bola katastrofálna predpoveď počasia ... ale viete treba to skúsiť, veď rosničky sa často mýlia ...
A tak sme vyrazili do Martina, tento krát celá rodina. Pretekanie ovšem zostalo oba na chlapcoch, baby sme zobrali iba ako doprovod :)
Po ceste bolo počasie celkom fajn, akurát fúkal silný vietor, že by sa predpoveď ukázala ako nesprávna?
V pohode sme dorazili na miesto, odprezentovali sa a pomaličky sme nachystali veci na Jožkov pretek. Bolo sucho v pohode ...
Pre deti bol nachystaný kratučký duatlon asi tak 200m beh - 400m cyklistika - 200m beh. Bol to detský pretek a nie pretek Slovenského pohára. Z Jožkom sme sa spoločne rozcvičili ako keby sa jednalo o veľký pretek, poriadny rozklus v dĺžke niekoľkonásobne prevyšujúcej dĺžku preteku, kompletnú abecedu, zopár roviniek a samozrejme skúška bicykla ... Tento krát Jožko patril k tým starším a vzhľadom na krátkosť preteku som mu teda naordinoval napáliť do od štartu a postupne pridávať ... :)
A tak aj urobil, hneď od štartu išiel do vedenia, do depa pribehol už s náskokom, na kole náskok mierne zvýšil a na druhom behu to rozbalil úplne ... Do cieľa dobehol s veľkým náskokom ... a hlavne krásnym pocitom z víťazstva :).
 
Štart detského duatlonu
Prvý beh
Záver cyklistiky
Začiatok druhého behu ...
 
Hneď po dobehu som odovzdal kompetencie mojej drahej polovičke a ja som sa chcel ísť previesť jedno kolo po trati ... nasadol som na kolo a ... zahrmelo, zahrmelo ešte raz ... hovorím si ááále ešte iba hrmí, kým začne pršať budem dávno naspäť. A tak som vyrazil ... prešiel som asi 300metrov a vtom to vypuklo ... obloha sa doslova roztrhla, neskutočne lialo a padali aj krúpy ... Rýchlo som odbočil z trate a doslova som vletel na kole do stanu rozloženého pred jednou kaviarňou ... tam som strávil nejakých 20 minút a potom som sa aspoň presunul k usporiadateľom aby som vedel čo a ako ... Po pol hodinke sa lejak zmiernil a dohodlo sa, že sa odštartuje podľa plánu ...
No to bude ... cesty zaliate vodou, trať samá zátačka ...uvidíme ...
 
 
Štart ...




Skrátim to ... hneď po štarte sa začalo veľmi rýchlo ... tak rýchlo ako nikde. Ale čo sa deje ... som v prvej skupine ... sme tam 6-ti, spolu s Čeldom, Berym ... tradične s Jančim Rozjakom. Prvý kilák 3:09 a stále som tam, druhý 3:10 a ide to ... našťastie sme sa dosť odpútali od zvyšku a chlapci usúdili, že nemusia bežať tak rýchlo ... a tak tretí sme spomalili na 3:17 ... tu odpadol Janči, ale zase zozadu sa dotiahol Matúš Vrbovský ... Cítil som, že bežím nad svoje možnosti, ale už len ten pocit, uvisieť to na čele ... Udržal som to asi do méty 500m pred cieľom, tam si chalani začali nastupovať a to už nebolo pre mňa a tak som dobehol do depa asi s 10 sekundovou stratou. Aj tak bežecká päťka bola za 16:24 ... čo nie je zlé :)
 
Prvá skupina ... som tam, ale som taký malý, že ma ani nie je vidieť ...


Depo mám pomalšie ako špecialisti na krátke trate a tak som tam stratil možno nejakých 5 sekúnd naviac a videl som ako mi balík piatich pretekárov mizne v diaľke ... odhadujem tak 200 metrov. Snažím sa roztočiť pedále, nech sa môžem v nejakej slušnej rýchlosti obuť, ale je to tu samá zátačka, zrazu sa zozadu prirútil Janči Rozjak a hneď sme sa dohodli, že pôjdeme krátke špice a balík pred nami si docvakneme ... Tak sme aj išli, úplný šrot a vydržalo nám to do polovice prvého kola (z troch). Tam neviem čo sa stalo, či si Janči povedal, že to nie je dobrý nápad, alebo som ho utrhol ... jednoducho už za mnou nebol ... hovorím si no fasa a je to iba na mne ... čo teraz?  isť do toho, alebo sa nechať dôjsť druhou skupinou ... tak som to zobral ízi a ešte som prišliapol, technické časti som fakt rúbal na hrane a ešte pred koncom prvého kola som prvý balík dorazil ... good job José ... som tam teraz sa 5 minút povoziť v háku, vydýchať a vyplaviť laktát a potom sa zapojiť do diania. Jazda v balíku zaliatymi ulicami mesta bola dosť na hrane, všetky výtlky zaliate vodou a striekajúca voda od kolies ostatných borcov ... žiadna sranda asi 3x mi doslova vyletel korman zo skrehnutých rúk, keď som trafil nejakú dieru ... V podstate sa už na cyklistike nič nestalo, len v závere Čelda odskočil o nejaké 2-3 sekundy a ja som skoro hodil tigra pri zoskakovaní z bicykla ...  Vedel som, že keď chalani rozbalia beh na plné pecky, tak to neudržím a tak som druhý beh v podstate vyklusal polironmanským tempom cca. 3:40/km a v pohode si dobehol na celkovom šiestom mieste, prvom medzi veteránmi.
Link na výsledky : http://www.triathlon.sk/images/stories/depo.pdf
 
Škoda, že nemám žiadne fotky z cyklistiky ... tie by boli oveľa akčnejšie ...
 
Dážď stále neprestával a tak mojou jedinou snahou bolo ísť sa rýchlo prezliecť do suchého a teplého.
Vyhlásenie výsledkov bola jedna veľká improvizácia, inak sa ani nedalo v tých katastrofických podmienkach.
Keď to zhodnotím ... Jožkov pretek super, ja som tiež spokojný, beh je stále lepší, kolo neviem posúdiť ... baby to prežili a tak sme mohli spokojne vyraziť domov.
Ešte by som sa chcel vyjadriť o usporiadaní pretekov. Zaistiť pretek v centre mesta musí byť poriadna fuška, len tých kužeľov na uzavretie trati a o obrovskom počte usporiadateľov, ktorí organizovali dopravu ani nehovorím ... Naozaj usporiadatelia majú môj veľký obdiv, že to zvládli a to ešte v tomto hroznom počasí. Fakt tým okolo Dana Konečného, Milana Celerína, Peťa Paľu a spol. odviedli super robotu ... vďaka chalani.
Tak toto bol náš víkend :)

Žiadne komentáre: