sobota 21. marca 2015

2. kolo Sl. pohára v akvatlone Myjava


V sobotu 14.3.23015 sme vyrazili celá rodina na druhé kolo Slovenského pohára v akvatlone do Myjavy. Pretekali iba deti, my sme robili iba support.

 
Margarétka pretek vyhrala pomerne suverénnym spôsobom. Mala síce o niečo menšiu konkurenciu, ale zase dokázala poraziť aj chalanov. Doplávala síce druhá, ale chlapec, ktorý doplával pred ňou dostal 3 sekundy penalizáciu za nepovolené kotúľové obrátky ... Bolo to pomerne nepochopiteľné rozhodnutie hlavného rozhodcu, dokonca v rozpore s pravidlami, na čo sme upozornili a ostatné kategórie už mali povolené skoky aj obrátky.



Takže Margarétka vybiehala ako prvá a náskok už iba zvyšovala. Nakoniec najrýchlejším behom dokonala svoje snaženie do víťazného konca.
 
Jožko mal konkurenciu väčšiu. Boli sme zvedaví hlavne na jeho plávanie. Rozbehol to veľmi dobre, prvú stovku točil za 1:27 ale v tretej 50-ke spomalil, takže nakoniec z toho bol čas 3:01,2. Je to zase osobák, takže nemôžeme byť nespokojní. Po plávaní bol tretí, ale s pomerne zásadnou stratou na svojich súperov (20 sekúnd na prvého a 13 sekúnd na druhého) a navyše Maťo Hrtan aj Adam Slimák sú výborní bežci, takže šanca posunúť sa dopredu bola takmer nulová.

Musím povedať, že Jožko nebežal dobre a bežecky výrazne zaostal za chalanmi pred ním. Za jeho bežecký výkon som ho rozhodne nemohol pochváliť, ale predsa len Jožko získal prvé pódiové umiestnenie v Slovenskom pohári a tak bol predsa len dôvod na oslavu...
Skončil na treťom mieste a to sa počíta. Chlapci pred ním boli výrazne lepší...


Akvatlon na Myjave sa veľmi vydaril. Myslím, že všetci boli spokojní ... takže ďakujeme TRIAX-u za super akciu.

Autorom pekných fotiek je sám prezident Slovenskej triatlonovej únie Jozef Jurášek.

Žiadne komentáre: