pondelok 27. októbra 2008

Ako som si užíval X-TERRA WC v obývačke

Keďže sa X-terra world championships na Havajskom ostrove Maui odhohrával, pre nás v dostupnom čase, tak som sa rozhodol, že si spolu s "majstrami svojho remesla" tiež zašportujem.
Priamy prenos sa dal poterať na xterra.tv - a veľmi som sa naň tešil, hlavne po tom, čo som videl ukážky z ostatných pretekov svetovej, alebo americkej série.
Na závod som sa začal "ladiť" už v sobotu poobede, keď som si dal 40km na biku po kameniských cestách s následným 7km behom v tempe 4:10. Kto občas jazdí Xterru, alebo horské kolá asi vie, čo je to 40km po kameňoch. Sú to takmer 2 hodiny neustáleho vytriasania rúk - ku koncu som už fakt nemohol udržať riadidlá. Beh - to už bola iba radosť z pohybu.
Takže takto rozcvičený som sa ešte s deťmi pohral v obývačke premenej na herňu s elektrickými vláčikmi a Legom.
Naše tretie dieťa, buldočka Denisa, naša hra vždy evidentne zaujíma, ale po čase rezignuje a zaspí.A tak som poobede odstránil hračky z izby, obývačku a prepracoval do "zimnej podoby" - rotoped, šikmá lavička a hrazda. Takto by to malo byť až do konca marca.
Večer som sa pripojil na net, pripojil comp na projektor, spustil plátno, rozcvičil a čakal na štart. Presne o ôsmej večer som spolu s triatletmi šliapol do pedálov, teda oni skákali do vody. Užíval som si to v pásme "recovery" a pozeral ako sa borci trápia.
Takto som tom s nimi vydržal 70min.
Závod to bol pekný, ale prenos bol veľmi amatérsky. Ale aj napriek tomu sa na to dalo pozerať a na záberoch z kola a behu bolo vidieť, že xterra naozaj bolí a ide sa naplno od štartu do cieľa. Škoda, že sa Xterry nedajú jazdiť po IM sezóne, to by ma asi bavilo. Ale vyzerá to, že v zime asi skúsim zimný triatlon - to musí byť sranda.
Pekné zábery a pokec k priehehu závodu je požné pozrieť na:
http://www.xterraplanet.com/news/press_article.cfm?id=2330

6 komentárov:

Vl001 povedal(a)...

Koukám, že jsi průkopníkem speciálních tréninkových metod:-)

Jozef Vrábel povedal(a)...

To je takzvané aktívno-pasívne športovanie :)

Anonymný povedal(a)...

Super sport a zajímavá metoda závodění :-).
A kolikátý jsi Pepo skončil ?

Jozef Vrábel povedal(a)...

To vieš, X-terra sa nejazdí na regeneračných tepoch. Je to pekný mazec - tam si neoddýchneš ani na sekundu. Je to fakt extrémne ťažká disciplína. Ale tú Hawajskú by som si určite raá raz struhol. Možno niekedy po 50-ke :).

Anonymný povedal(a)...

To já vím, Klakůrka (5 v kategorii) s Dedkem ( 6 v kategorii), kteri tam byli letos taky jsou z Přerova a pohár v xterre jezdí.
Stejně jsi borec, jakjsi se do toho triatlonu zakousl. Mě to také baví, ale bohužel nemůžu trénovat díky práci svojí a manželčiny tolik kolik bych chtěl, takže se budu nikdy nebudu pohybovat na začátku startovního pole, spíš naopak. ALe hlavně, že má člověk z toho dobrý pocit :-).

Jozef Vrábel povedal(a)...

Nikdy nehovor nikdy. Raz možno budeš profík vo veteránskej kategórií, keď sa nebudeš musieť zaoberať takými prízemnými vecami, ako je práca :), a budeš za vodou. Tiež v to dúfam :).