utorok 16. marca 2010

IM New Zealand 2010 - TAUPO - 4. časť

Na tento deň sme si naplánovali big trip na sopky. Teda lepšie povedané, na najvyššiu horu severného ostrova - stále činnú sopku Mt. Ruapehu. Po ceste sme fotili a fotili. Lávové polia, jazerá sopky, kamene .......... . Po poludní sme sa konečne dotrepali k spodnej stanici lanovky, vedúcej na sopku. Dali sme si tam malé pivko, lasagne a vyrazili sme smerom k vrcholu. Lanovkou sa ale dá dostať iba do cca. 1800metrov. ďalej iba peši po brutálnych kameňoch. Usúdili sme, že nemáme šancu, hore by to ešte ako-tak šlo ale dole s ironmanskými nohami - to radšej nie. A tak sme sa v tej výške slnili, fotili a debatovali s okoloidúcimi turistami, ktorí nechápali, prečo tam kde oni majú vindstoperové bundy sú dvaja divní chlapíci v triatlonových dresoch Kiwami :))))))))))).
Po ceste naspäť sme si ešte kúpili jedného celého mŕtveho pečeného vtáka (Marek chcel výhradne Kiwiho, ale nakoniec sa musel uspokojiť s kurčaťom) a zmastili sme ho na najbližšom možnom odpočívadle. Na záver dňa sme nasali slnečné lúce na pláži pri brehu Taupa a zašli domov.
Doma sme mali prezentáciu o Slovensku spojenú s púšťaním DVD o Slovensku. O desiatej večer ale začal ďalší program. V telke dávali hodinový zostrih z Havaja 2009 a potom hodinový z IM Arizona 2009 (Mareček tam pretekal a tak záznam doplňoval svojimi poznámkami (Mareček miluje Rudyho Garciu - to bolo s jeho verbálneho prejavu evidentné).
Načerpali veľa prírodných krás Nového Zélandu a tak sa s vami pokúsime o nejaké podeliť. Žiaľ nedá sa tá nádhera zachytiť jednoducho objektívom, treba sa tam ísť jednoducho poprechádzať, poprípade prechádzku spojiť s plávaním, cyklistikou a behom, tak ako sme to urobili my - a neľutovali sme.
Ale teraz už dosť kecov, ponúkam zopár záberov, ako prebiehal náš predposledný deň na opačnej strane zemegule :))))))))))))))

Taupo Panoráma - Mareček to vie :))))))))
Ešte raz
Blížime sa k sopkám
Táto bola dobrá, ale mi ideme na o 1000metrov vyššiu
Tá istá, ale pohľad už od tej "našej sopky"
Maco Shocker tiež gúľa očami a "naše" autíčko, ktoré nás vozilo po Zélande
Goliáš preskakuje sopky
Treba sa identifikovať :))))))))
Identifikoval ssa aj Mareček - teraz každý vedel, že je jediný finisher IMNZ z Udavského
Podlad na náš cieľ zospodu
Prichádzame na koniec cesty (asfaltovej) Paradoxne tu bol najhladší asfalt, aký sme na NZ videli.
Pred výstupom sa treba posilniť
Posilňoval aj Mareček
Cesta hore - lanovkou :)
Zobrať na cesty kameru je najväčšia blbosť. Kopa krámov a asni chvíľa kľudu.
Dva najlepšie stroje na sopke :)
Skokan Tatranský-Udavský
Kraulovú techniku je treba pilovať neustále a každodenne - aj na sopke :)
Maťo Holečkom odviedol dobrú prácu - deň po IM si Mareček poskakuje po skalách
Na sopke sme stretli bratov z Moravy
Zaslúžený šlofík večer pri jazere :)

Žiadne komentáre: